Dunia

Lain Macam Cara Dia. Sebab PKP Tak Boleh Makan Dekat Kedai, Rakaman Pasangan Ini Buat Ramai Terhibur

Semua rakyat sudah maklum bahawa kedai makan dan gerai penjaja di enam negeri yang dikenakan Peri.ntah Kawalan Pergerakan (PKP), hanya dibenarkan ber0perasi untuk perkhidmatan bawa pulang.

Enam negeri itu ialah Pulau Pinang, Selangor, Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan), Melaka, Johor serta Sabah.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata kedai makan dan gerai penjaja di negeri yang dikuatku.asakan Perlntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) serta Perlntah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) pula, boleh ber0perasi seperti biasa mengikut pr0sedur 0perasi standard (SOP) ditetapkan.

PERUTUSAN KHAS | Kedai Makan Di Negeri PKP Hanya 'Take Away'

PERUTUSAN KHAS | Kedai Makan di Negeri PKP Hanya Dibenarkan 'Take Away'

Posted by Buletin TV3 on Monday, January 11, 2021

Selain itu, beliau berkata, perkhidmatan penghantaran makanan dibenarkan ber0perasi di semua negeri.

“Pasar raya, perkhidmatan kesihatan termasuk klinik, hospital dan farmasi, serta bank dibenarkan ber0perasi di kawasan PKP pada tahap berjaga-jaga.

“Patuhi SOP ketika berada di tempat ini seperti memakai pelitup muka dengan betul, jaga penj.arakan fizikal dan kerap gunakan hand sanltizer.

“Jika tidak ada keperluan segera atau mendesak, tidak perlulah keluar rumah. Stay at home (duduk di rumah),” katanya ketika menyampaikan Perutusan Perdana Menteri yang disiarkan secara langsung, sebelum ini.

Walaubagaimanapun, seperti rakaman yang tular di media sosial yang anda boleh lihat di bawah ini, cara pasangan ini menghayati makanan mereka di hadapan sebuah restoran disebabkan oleh PKP buatkan ramai terhibur.

Mantap Pakcik Ada Meja Lagi

Mantap la pakcik makan dalam kereta siap bawak meja 😂📽@thebangroti

Posted by CCTV Malaysia on Saturday, January 16, 2021

Sumber : 0M / onlinemalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *