Semasa

Khabar Hiba, Suami M4ut Rentvng Kereta Dip4ndu Terbab4s Lalu Terbak4r.

SEREMBAN : Se0rang lelaki yang ma.ut selepas kereta dipandunya terba.bas sebelum terba.kar dalam keja.dian di Jalan Seremban-Kuala Pilah berha.mpiran Balai Undang Sungai Ujong di sini pada awal pagi Ahad dida.kwa tergesa-gesa pulang ke rumah setelah selesai bertemu rakan-rakannya.

Ma.ngsa, Mohamad Nor Safuan Ahmad Zalili, 35 merupakan anak sulung daripada lima beradik menin.ggaIkan seorang isteri, Rushila Roslan, 26 dan empat orang anak berusia satu hingga lapan tahun yang mana dua daripadanya adalah anak tiri.

Menurut Rushila, dia mengetahui suaminya terli.bat dalam na.has selepas angg0ta p0Iis datang ke rumahnya di Taman Dusun Nyior Ampangan di sini kira-kira jam 6 pagi.

“Kali tera.khir saya jumpa Allahya.rham sebelum pergi kerja kira-kira jam 9 pagi Sabtu dan dia (Allahya.rham) bekerja di sebuah pusat cucian kereta bermula jam 10 pagi hingga 10 malam.

“Kebiasaannya Allahya.rham akan pulang ke rumah paling Iewat lebih kurang jam 2 pagi namun sebaliknya berla.ku semalam. Malah saya ada menghubunginya kira-kira jam 5 pagi kerana rasa tidak sedap ha.ti tetapi panggilan tidak berjawab,” katanya ketika dite.mui pemberita di Jabatan F0rensik, H0spital Tuanku Jaafar, Seremban pada Ahad.

Mengulas lanjut, Rushila berkata, dimak.lumkan Allahya.rham berkese.mpatan minum bersama rakan-rakannya di sebuah kedai makan selepas selesai bekerja sebelum dida.kwa pulang dalam keadaan tergesa-gesa.

“Ada rakan Allahya.rham mak.lumkan, dia pulang paling Iambat anggaran jam 3 lebih dan kelihatan keIam-kabut hendak pulang selepas selesai minum,” katanya yang reda kehiIa.ngan suaminya itu.

Tambahnya, jena.zah suaminya dija.ngka dikebu.mikan di Tanah Perku.buran Islam Taman Zaitun Indah, Ampangan selepas s0lat Zuhur pada Ahad.

Sin.ar Ha.rian pada Ahad melap0rkan seorang lelaki m.aut selepas kereta dipandunya dipercayai terba.bas sebelum terba.kar dalam keja.dian awal pagi berha.mpiran BaIai Sungai Ujong disini.

Ketua PoIis daerah Seremban, Asisten K0misi0ner Nanda Maarof dalam satu kenyataannya berkata, keja.dian lebih kurang jam 4.50 pagi itu meli.batkan sebuah kereta jenis Prot0n Saga dipandu lelaki berumur 35 tahun dari arah Seremban menghala ke Kuala Pilah.

“Sias.atan awal mendapati sebaik ma.ngsa tiba di l0kasi, kenderaan yang dipandunya telah hiIa.ng kaw.alan lalu terba.bas ke pembahagi tengah jalan dan meIan.ggar tiang lampu jalan.

“Aki.bat kemaIa.ngan itu, kereta tersebut menga.lami ker0sakan di bahagian hadapan sehingga mengaki.batkan pemandunya terse.pit dan ga.gaI keIuar dari kenderaan sebelum kenderaan terbabit terba.kar,” katanya.

Nanda berkata,ma.ngsa iaitu pemandu turut terba.kar dan disahkan menin.ggaI du.nia di tempat keja.dian.

Sumber : sin4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *