Keluarga

Khabar Hiba, ” Deng4r Jerltan Ayah Minta T0l0ng..” Wanlta Terkilan Tidak Sempat Selamatkan Ayah.

KAMPAR : Se0rang wanita berasa se.dih dan terki.Ian apabila tidak mampu menyeIa.matkan ayah tirinya yang ditemukan ma.ut dalam keba.karan membabitkan tiga rumah di Kampung Padang Tem.bak di sini pada hari ini.

Dalam keja.dian itu, m4ngsa dikenali sebagai Ahmad Baser Razali, 50, merupakan pesa.kit Ium.puh ditemukan menin.ggaI dunia di atas katil.

Bagaimanapun, isteri m4ngsa berusia 60-an yang terseIa.mat dalam keja.dian itu telah dike.jarkan ke H0spital Kampar aki.bat se.sak na.fas.

Sak.si, Shabilah Mohamed Musa, 47, berkata, dia menyedari keja.dian itu setelah terdengar jeri.tan ibunya dari rumah bersebeIahan yang meminta pert0I0ngan untuk pa.damkan a.pi.

“Saya masuk rumah ternampak perci.kan a.pi bermula dari siling di bilik dan ayah pula menje.rit minta t0I0ng seIa.matkannya kerana dia Ium.puh.

“Tanpa berfikir panjang, saya terus ta.rik katil ayah hingga ke depan pintu. Ketika itu ibu sudah se.sak na.fas dan peng.san di depan rumah. Saya tidak mempunyai ku.drat ku.at telah keluar untuk minta pert0I0ngan jiran-jiran pula,” katanya ketika dite.mui Slnar Harlan di sini pada Jumaat.

Menurutnya, dia kemudiannya berI.ari masuk ke rumahnya setelah menyedari suami dan anak lelaki berusia 22 tahun masih lagi nyenyak tidur.

“Apabila berjaya menggerakkan mereka, kami cuba masuk semula untuk dapatkan ayah namun, tidak sampai beberapa minit a.pi sudah terlalu ma.rak memba.kar rumah.

“Saya berasa terki.Ian kerana tidak dapat seIa.matkan dia sedangkan ayah sudah dekat dengan pintu,” katanya.

Dalam keja.dian itu, kediaman Shabilah mus.nah 80 peratus menyebabkan mereka tujuh sekeluarga turut hiIa.ng tempat tinggal.

“Walaupun tidak sempat seIa.matkan ayah dan lain-lain, saya bersyukur apabila suami dan lima anak tidak apa-apa dalam keja.dian ini. Mereka sempat meIa.rikan diri.

“Semua barangan termasuk d0kumen peribadi dan telef0n bimbit mu.snah. Setakat ini, anak-anak tumpang rumah saudara berdekatan,” katanya.

Kata Shabilah, keluarganya kini memikirkan untuk mengurus pengebu.mian ayah tiri itu selepas selesai jalani semua pr0sedur di h0spital.

 

Sumber : Sin4r / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *