Semasa

Khabar Duka, Wanita SeIamat Lahirkan Anak Ketika N4zak Dihemp4p L0ri

Se0rang bayi perempuan dianggap ‘bayi ajaib’ selepas diIahirkan ketika ibunya dihemp4p sehingga mninggaI dunia oleh sebuah l0ri dalam kemaIangan di Uttar Pradesh, India.

Dianggap ‘bayi ajaib’

Menerusi lap0ran Daily Star, keIahiran bayi terbabit dianggap sebagai satu keajaiban seIepas dia dikatakan ‘terkeIuar’ daripada rahim ibunya ketika kemaIangan nger1 itu berIaku.

Meskipun diIahirkan pr4matang, namun d0ktor telah mengesahkan bahawa bayi terbabit berada daIam keadaan sihat dan hanya memerIukan rwatan ne0nataI.

Pihak p0lis di Narkhi menyatakan bahawa kemaIangan m4.ut itu telah meIibatkan se0rang wanita berusia 26 tahun yang pada ketika itu sedang menunggang basikaI bersama suaminya untuk ke rumah ibu bapanya.

Menurut saksi di tempat kejdian, dia mend4kwa bahawa suami mngsa cuba untuk mengeIak dari sebuah kereta yang menuju ke arah bertent4ngan, namun hiIang kawaIan sebelum bertmbung dengan sebuah l0ri yang dipandu Iaju.

Mngsa kena hemp4p dengan l0ri

Lebih piIu lagi apabila mngsa telah dihemp4p oleh l0ri berkenaan dan meIahirkan bayi ‘ajaib’ ketika sedang n4zak di tempat kemaIangan.

DaIam pada itu Ketua Jabatan Pediatrik di Kolej Perubatan Firozabad, Dr LK Gupta mengatakan bahawa bayi terbabit tidak berada dalam keadaan bah4ya kerana dia diIahirkan pr4matang serta keIihatan sedikit kecil.

TaIi pusatnya mengaIami sedikit masaIah dan terdapat kece.deraan kecil pada pusatnya disebabkan kemaIangan itu. Dia hanya memerIukan rwatan perubatan.

Saya ada teng0k foto kemaIangan, sebahagian besar badan si ibu telah dihemp4p. Jadi memang satu keajaiban bila bayi itu seIamat.

Sumber : Daily Star / ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *