Hiburan

Khabar Duka, Penyanyi Lagu ‘Ap0 K0n0 Eh Jang’, Mastura lsmail Telah Kembali Ke Rahmatullah.

Kuala Lumpur : Penyanyi lagu Ap0 K0n0 Eh Jang, Mastura Ismail, 65, menin.ggal dunia aki.bat kan.ser 0vari di kediamannya di Bandar Sungai Long, Kajang, jam 8.39 malam tadi.

Anak saudaranya yang juga penyanyi, Oja, 42, ketika dihubungi berkata, Allahya.rham ibu saudaranya itu dibawa pulang dari Institut Ka.nser Negara (IKN), Putrajaya kira-kira jam 3 petang dalam keadaan tidak se.dar.

Dia juga bergan.tung kepada alat ban.tuan perna.fasan, Kesiha.tannya mer0s0t sejak tahun lalu dan makin mer0s0t selepas pem.ergian suaminya, Kami re.da kerana dia sudah sa.kit lama,katanya kepada HM.

VIDEO TRIBUTE:

Oja atau nama sebenarnya Daninaz Huza Daud berkata, jena.zah Mastura akan dikebu.mikan di Tanah Perku.buran Islam Sungai Long, pagi ini.

Arw.ah mem0h0n maaf kepada kami semua kelmarin dan itu membuatkan kami se.bak. Itu antara tanda-tanda yang membuat kami menerima suratan Allah SWT, katanya.

Menurut Oja, sejak tahun lalu Mastura kerap dimasukkan ke h0spital sebelum doktor mengesahkan Allahya.rham menghi.dap ka.nser 0vari tahap empat.

VIDEO Apo Kono Eh Jang:

Dokt0r juga tidak menya.rankan untuk ar.wah menjalani rawa.tan kim0terapi kerana tub.uhnya sudah terlalu le.mah, katanya.

Mastura yang p0pular pada era 1980-an menyanyikan lagu Ap0 K0n0 Eh Jang secara duet dengan Ally Noor. Al fatihah.

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *