Hiburan

Khabar Duka, Pelak0n Veteran ldris Bak4r Menlnggal Dunia.

Idris yang berusia 74 tahun menin.ggal du.nia aki.bat kega.galan jan.tung di H0spital UIA, Kuantan, Pahang pagi tadi.

SEREMBAN : Pelak0n veteran, Idris Bakar, 74, menin.ggal du.nia aki.bat kega.galan jan.tung di H0spital Universiti Islam Antarabangsa (UIA), Kuantan, Pahang pagi tadi.

Idris menin.ggal du.nia kira-kira pu.kul 8.14 pagi tadi ketika menerima raw.atan di Un.it Raw.atan K0r0nari (CCU) h0spital berkenaan.

Menurut anak ketiganya, Hanafizah Idris, 49, Allahya.rham bapanya itu telah mengikutnya pulang ke Kuantan pada 14 Februari lalu.

“Saya membawa arw.ah bapa pulang ke Kuantan untuk menjaganya. Bagaimanapun, pada 16 Februari lalu, arw.ah bapa terkena sera.ngan jan.tung pada waktu petang dan dia dimasukkan ke z0n kuning dan kemudian ke wad biasa.

Allahy.arham selamat dikebu.mikan di Tanah Perku.buran Islam Makam Tuan Haji Said, Seremban, sebelum solat Asar hari ini. /FOTO ZAKKINA WATI AHMAD TARMIZI.

“Selepas itu, dia dimasukkan ke CCU namun masih boleh berbual bersama kami melalui panggilan telef0n. Namun, pihak h0spital memak.lumkan bapa menin.ggal du.nia kira-kira pu.kul 8.14 pagi tadi,” katanya ketika ditemui pemberita di Tanah Perku.buran Islam Makam Tuan Haji Said, di sini hari ini.

Menurut Hanafizah, arw.ah bapanya itu juga merupakan se0rang pesara h0spital, sudah lapan tahun menin.ggalkan du.nia lak0nan dan selepas itu hanya berehat di rumah.

“Kali tera.khir arw.ah bapa berlak0n adalah pada lapan tahun lepas dan lak0nan tera.khirnya adalah dalam sebuah drama bertajuk T0k 0mpek Simpang 0mpek,” ujarnya.

Jena.zah Idris sebelum itu dis0latkan di Masjid al-Muhajirin Indera Mahkota 5, Kuantan lebih kurang pu.kul 12 tengah hari tadi dan dibawa pulang untuk dikebu.mikan sebelum s0lat Asar hari ini.

Idris merupakan pelak0n kacukan Melayu-Belanda dan dila.hirkan di Kuala Pilah, namun menetap di Kampung Jib0i, Ampangan dekat sini.

Sumber : k0sm0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *