Viral

Khab4r Memilukan, Pel4jar Per3mpuan 7tahun M4ut Selep4s DigiLls Sebu4h Van. Salam T4kziah.

PETALING JAYA : Se0rang pel4jar perempuan berusia tujuh tahun menin.ggal du.nia selepas dig.ilis sebuah van di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tin.ggi, Sepang hari ini.

Ketua Jab.atan Sias.atan dan Penguatk.uasaan Trafik Selang0r, Superint.endan Azman Shariat berkata, kejad.ian berl.aku kira-kira pukul 12.10 tengah hari selepas pema.ndu wanita berusia 31 tahun itu sel.esai menur.unkan penu.mpang.

“Pema.ndu van berken.aan telah mema.ndu ke had.apan tanpa meny.edari telah melan.ggar salah se0rang pel4jar perempuan yang juga penu.mpang van ters.ebut ketika ma.ngsa sedang mel.intas di had.apan van terb.abit.

“Sebelum kejad.ian, ma.ngsa telah dia.mbil 0leh pema.ndu van terb.abit dari sebuah sek0lah berha.mpiran dan diha.ntar ke pu.sat tra.nsit sebelum ke sek0lah KAFA,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Men.gulas la.njut, ek0ran kejad.ian, ma.ngsa yang berusia tujuh tahun telah dikej.arkan ke u.nit kecem.asan Nilai Med.ical Cen.tre akibat kecede.raan pa.rah pada bahagian kep.ala.

“Ma.ngsa disa.hkan menin.ggal du.nia pada pu.kul 2.30 petang tadi.

“Pema.ndu van terb.abit telah dit.ahan untuk sias.atan la.njut dan k.es disias.at di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengan.gkutan Jalan 1987,” jelasnya.

“Pema.ndu cu.ai.. budak baru turun sepat.utnya ko pun turun sama, past.ikan budak2 sela.mat masuk sek0lah/tra.nsit baru ko jalan.. ni tid.ak, lg satu yg buat rasa ger.am sgt lepas ko da lan.ggar budak tu bole pulak ko an.gkat dia camtu?? Dia dah l0nglai tau tak! Dan tak must.ahil dengan cara ko meluru an.gkat camtu bole seba.bkan keceder.aan dal.aman makin par.ah!” – Izzah Ghani

“Sy sebagai ibu x boleh terima sbb walau pun aj4l ini tetap kecua.ian..apa salahnya amik masa turunkan kanak2 tu..x sal.ahkan..anggap la semua kanak2 tu anak kita..ya allah sedi.hnya..sem0ga keluarga arw.ah di beri keku.atan..sem0ga anak sy sentiasa di lind.ungi..”

Terdahulu, 0rang ramai dikej.utkan dengan sebuah vide0 tular berd.urasi satu minit 26 saat di me.dia s0sial Faceb00k yang memap.arkan kejad.ian memb.abitkan kanak-kanak perempuan ters.ebut.

Salam takz.iah diuc.apkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan arw.ah. Sem0ga tab.ah mengh.adapi dug.aan ini. Alfatihah..

Sumber : k0sm0

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *