Semasa

“Kegemblraan Meraikan Pengantin Bertukar Tr4gedi”- Guru M4u, Dua Adik Par4h Kemal4ngan Yang Tragls.

Setiu : Kegembiraan sebuah keluarga besar meraikan sepasang pengantin baru bera.khir tra.gis apabila seorang daripada mereka menin.ggal du.nia manakala dua lagi pa.rah dalam kemal.angan di Jalan Telaga Papan, di sini, pada 6 petang hari ini.

Ketua P0lis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, ma.ngsa yang juga seorang guru, Nurul Salikin Abdul Aziz, 25, menin.ggal dunia ketika menerima raw.atan kecem.asan di H0spital Setiu.

Katanya, keja.dian diperc.ayai berl.aku apabila ma.ngsa yang memandu kereta H0nda City bersama dua adiknya dalam perjal.anan dari rumah mereka di Chal0k Kedai menghala ke Pantai Pen.arik Rhu 10 untuk mengambil gambar bersama pengantin dan keluarga.

“Setibanya di tempat keja.dian, pemandu diperc.ayai ga.gal mengawal kereta sebelum terb.abas dan terlan.ggar tun.ggul pokok di sebelah kanan jalan menyeb.abkan kereta itu terb.akar.

“Ketiga-tiga ma.ngsa berjaya dikeluarkan orang awam sebelum a.pi mere.bak dan mereka diha.ntar ke H0spital Setiu,” katanya ketika dihubungi, malam ini.

Afandi berkata, dua lagi penumpang pa.rah adalah Siti Nur Ummi Nabihah Abdul Aziz, 19, serta Nur Qaseh Balqis, 10.

Beliau berkata, k.es disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Sehubungan itu, orang ramai diingatkan supaya berha.ti-ha.ti ketika memandu pada musim hujan dan tidak memandu dalam keadaan menga.ntuk serta terlalu laju di jalan lurus.

Sumber : w0wberita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *