Viral

Kanak kanak ini Terpaks4 Ditldurkan, KepaIa Ret4k Ditmpa Pintu Kayu.

PETALING JAYA – Seorang ‘rider’ F0odPanda hari ini meminta orang ramai mend0akan anak perempuannya yang terpaksa ditdurkan ak1bat keceder4an truk di kepaIa selepas ditmpa pintu kayu, kelmarin.

Menerusi kumpulan Faceb0ok F0odPanda Rider Malaysia, Mohd Yazid berkata, dalam keja.dian pukvl 6.15 petang, bahagian bu.cu pintu kayu yang agak be.rat itu berkemungkinan ter.kena ke.paIa anknya.

Katanya, kanak-kanak berusia setahun lima bulan yang dipanggil Pia itu berada dalam keadaan sangat Ie.mah dan ditempatkan di z0n kuning H0spital Taiping sebelum menja.lani imbasan tom0grafi berk0mputer.

“Keputusannya, Pia ala.mi keret4kan dan penda.rahan besar di kepaIa. Dia terus dimasukkan ke z0n merah. LuIuh hatiku. D0ktor buat keputusan untuk tdurkan dan rehatkan Pia sebelum menja.lani pembdahan di H0spital Ipoh.

“Pada pukvl 6 pagi keesokan harinya Pia masuk ke dewan bdah dan pembdahan selesai pukvl 10 pagi. D0ktor beritahu tempvrung kepaIa Pia tdak boleh dimasukkan semula kerana ot4knya bngkak,” ujar Mohd Yazid dalam hantaran yang ditulis isterinya.

Menurutnya, kanak-kanak itu ditdurkan dan dibantu mesin pernfasan supaya dia dapat berehat secukupnya dan tdak memberi teka.nan kepada kepalanya yang ced3ra.

“Dia akan resp0ns bila tangannya dipegang. Mama tahu Pia kuat dan Pia mahu mama kuat. Mama ayah kuat demi Pia dan Pia kena janji kuat demi mama dan ayah.

“Minta jasa baik semua untuk sel1t nama Nur Syafia Arisya Mohamad Yazid dalam setiap d0a kalian. Mama ayah tunggu Pia bangun dan ceria macam dulu,” tulisnya yang dik0ngsi lebih 70 kali.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K!0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *