Semasa

Kanak-kanak 6tahun M4ti Lem4s Terj4tuh Ke Dal4m Sung4i Ketika Berm4in Bers4ma Kakaknya.

YAN : M.ayat kanak-kanak yang lem.as selepas diperc.ayai terj4tuh ke dalam sungai di Kampung Peruppk di sini semalam dite.mui pagi ini.

M4ngsa, Muhammad Hafiz Izzan Awari, 6, dite.mui penduduk kampung yang turut menye.rtai 0perasi menc.ari kanak-kanak terb.abit kira-kira jam 10.05 pagi.

M.ayat m4ngsa dite.mui di das.ar sungai Kampung Setar yang terletak kira-kira 2.5 kil0meter dari l0kasi m4ngsa diperc.ayai terj4tuh.

Ketua P0Iis Daerah Yan, Deputi Superint.endan Shahnaz Akhtar Haji ketika dihubungi menges.ahkan penem.uan m4yat kanak-kanak terb.abit.

Terdahulu medla meIap0rkan seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun dikhu.atiri Iem.as selepas diperc.ayai terj4tuh ke dalam sungai di Kampung Perup0k di sini semalam.

Kejad.ian kira-kira jam 6.45 petang itu berlaku ketika m4ngsa, Muhammad Hafizan Awaisy dikatakan bermain di tepi sungai.

Ketua P0Iis Daerah Yan, Deputi Superint.endan Shahnaz Akhtar Haji berkata, m4ngsa sebeIum kejad.ian bermain dengan kakaknya berusia sembilan tahun di te.pi sungai.

“Kakaknya kemud.ian puIa.ng ke rumah neneknya terlebih dahulu dan mnin.ggaIkan adiknya bermain se0rang di tepi sungai itu.

“SeIepas itu, dia dan ibunya yang berusia 36 tahun menu.nggu kanak-kanak itu pul.ang ke rumah tetapi masih tid.ak pul.ang,” katanya di sini hari ini.

Menur.utnya, setelah mendap.ati kanak-kanak itu masih beIum puI.ang, mereka terus ke tempat kejad.ian dan mendap.ati hanya terdapat basikal m4ngsa di situ.

Salam tkziah. Sem0ga keluarganya t4bah. Adik Hafiz mena. nti di pintu syurg4. Al fatihah buat wildan syurg4.

Sumber : k0nIine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *