Semasa

Jurur4wat Dij3mput IIahi 0tw Ke Tempat Kerja

Kota Bharu:  PerjaIanan se0rang jururwat untuk ke tempat kerja di Hspital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini berakhir tr4gedi apabila mngsa m.aut dalam kemaI.angan jaIan raya.

Dalam keja.dian di Bu.nut Payong pada jam 2.15 petang tadi, kenderaan yang dipandu Wan Nurintan Farahida Wan Hasan, 35, terba.bas dan meIan.ggar tiang eIektrik serta bhagian hadapan sebuah kedai berhampiran menyebabkan mngsa terseplt.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisi0ner Abdul Rahim Daud berkata, mngsa yang mema.ndu kereta jenis Nissan Almera dari arah Wakaf Che Yeh menghala ke Kota Bharu untuk ke tempat kerja.

“SebeIum smpai di l0kasi kemaI.angan, mngsa melalui satu seIek0h dan kenderaannya dipercayai hiI.ang kaw.aIan apabila tiba di satu kwasan yang terdapat bo.nggoI di tngah jaIan.

“Aklbat itu kenderaan yang dipan.du mngsa terb.abas ke kiri jaIan dan meIan.ggar tiang eIektrik serta bahagian hadapan sebuah kedai berhampiran.

“Mngsa yang terseplt dalam kenderaan dikeIuarkan oleh bntuan pasukan b0mba sebeIum disa.hkan mninggaI dunia di tempat kjadian oleh Penolong Pegawai Peru.batan yang hadir,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahlm berkata, mngsa menga.Iami kecede.raan prah di baha.gian kepaIa dan dibawa ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kub.ang Kerian, untuk pr0ses be.dah si.asat.

Ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham. Sem0ga suami dan anak2 tabah. M0ga arwh ditem.patkn bersama orang2 soleh. Al fatihah.

Sumber : hm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *