Semasa

Jiran B0ngkar Suspek Mengamuk, dan Isterinya Telah Diheret Dari Dalam Hingga Keluar Rumah

Johor Bahru : “Kau apa hal?” Itu jeritan terakhir suspek kejadian kelar leher isteri dan bayi lelakinya yang didengar jiran sebelum kejadian itu berlaku.

Ahmad Zaini Ismail, 39, berkata, dia yang berada di rumahnya di hadapan rumah pasangan itu, terdengar jeritan lelaki itu dipercayai ditujukan kepada mangsa.

“Ketika itu saya di depan rumah, memang saya dengar suara lelaki itu menjerit sebelum kejadian berlaku,” katanya terkejut.

              

“Saya nampak suspek pegang pisau pemotong daging, tetapi saya takut dan terus bergerak menaiki motosikal bersama abang saya untuk ke sekolah.

“Saya tidak mahu masuk campur, tetapi saya tidak sangka anak mereka juga turut dicederakan,” ceritanya yang kemudian tidak jadi ke sekolah kerana trauma.

Sementara itu, Rosimawati Ramli, 36, yang juga pemilik warung sarapan pagi di hadapan lokasi kejadian berkata, suspek ada datang ke warung itu untuk bersarapan kira-kira 7 pagi semalam dan turut membayar makanan pelanggan lain.

“Saya terkejut dia kata nak belanja pelanggan lain sebab dia tak pernah buat begitu walaupun dia seorang yang baik.

“Ketika itu, dia bayar RM20 untuk nasi lemak dan lontong yang dibeli pelanggan,” katanya.

Suspek lelaki berusia 25 tahun itu kemudian ditahan polis kira-kira jam 2.45 petang tadi di kawasan Permas Jaya.

Terdahulu, gambar dan video suspek menaiki motosikal dalam keadaan berbogel tular di media sosial dipercayai ketika melarikan diri sejurus insiden kelar terbabit.

Sumber HM

Tular rakaman video di laman sosial seorang lelaki menunggang motosikal tanpa berbaju di lebuh raya.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi video berdurasi kurang 30 saat dikongsi di laman Facebook, memaparkan seorang lelaki menunggang motosikal tanpa seurat benang. Lelaki ini dilihat seolah-olah tidak menghiraukan pengguna jalan raya yang lain sebelum tindakannya dirakam oleh individu lain.

Menurut pemilik video, kejadian berlaku di Taman Perling, Johor Bahru. Menjengah ke ruangan komen, ada yang memberitahu lelaki tersebut melarikan diri setelah terlibat kes jenayah. Sehingga kini, video tersebut telah meraih lebih 300 perkongsian di Facebook.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen  ada yang mendakwa lelaki berkenaan berkemungkinan menghidap penyakit mental.

Selain itu ada juga yg mendakwa lelaki tersebut merupakan suspek kes pembunuhan anak kecil dan seorang wanita yg baru berlaku di Bakar Batu.

 

 

Antara komen dari kenalan :

Yang ramai cakap dia ambik barang, better jaga percakapan takut jatuh fitnah. Sekenal saya dari zaman sekolah, budak nya baik. Hormat org tua, tak nakal ambik barang. Bercinta dgn arwah bini dia dari form 4.

Bini dia saya kenal, tuan badan ni pun saya kenal. Lebih elok semua tunggu info selanjutnya dari keluar statement yg kurang menyenangkan.

Saya bukan backup ya, cuma saya tak sangka yg buat tu dia. Sunggu tak sangka langsung. Sebab baru chat dgn arwah bininya 3 hari lepas.

Org cakap dia stress dgn ekonomi dgn kewangan.

    

Tambah beliau lagi, pasangan terebut baru mendirikan rumah tangga bulan Desember tahun lepas.

“Yup. Tekanan perasaan. Saya chat arwah bininya sebab nak confirmkan pasal makeup. Bini dia nk gunakan servis makeup saya untuk bridesmaid bulan ni.

Dgr cite, tarikh tu diaorang nak sanding & buat cukur jambul. Sbb diaorang nikah je bulan 12 haritu”

    

“Baca info dia suspek bunuh isteri dan anak. Tp tengok video, dari cara bawa motor tak nampak mcm orang yg tengah larikan diri.. semoga dapat tangkap, mental teruk dia ni..” – Nabila

“kesian dia..kalau btol kes bunuh anak bini..tekanan hidup. ank bru lahir brg semua naik harga” – Akma

“Dia tekanan barangkali, maklumlah minyak naik harga telor pun sama ahh smua lah, gaji je tak naik² tekanan tau hdup dkt msia ni diuji dgn mcm² ” Annie

       

Info lanjut akan menyusul.

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

Sumber Facebook BelumBalik

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *