Keluarga

Isteri Merajuk Tak Mahu Buka Pintu, Suami Terus Buat Cara ‘Rare’ Sebab Nak Pujuk. Sekali Habis Rumah Terbakar

Istilah niat tidak menghaIalkan cara mungkin sesuai digunakan dalam kjadian yang berlaku di Kota Kinabalu ini.

Niat baik seorang suami cuba memujuk isterinya yang mengunci diri dalam bilik dengan melakukan tindakan luar jangkaan telah membawa pad4h.

Difahamkan lelaki terbabit cuba memaksa wanita itu membuka pintu dengan membkar sekeping kertas yang diselitkan di bawah pintu bilik.

Bagaimanapun, idea yang digunakan lelaki berusia 54 tahun itu akhirnya mencetvs paniik apabila mengakibatkan kebkaran dan menyebabkan isterinya melecvr terkena api.

Kjadian di Flat Kepayan Rigde kira-kira jam 11 malam tadi itu mengakiibatkan mngsa berusia 48 tahun itu melecvr di leher dan kini terpaksa mendapatkan rawatan di Hspital Queen Elizabeth II (HQE II) Kota Kinabalu.

Minum minuman ker4s bersama-sama

Ketua PoIis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, siasatan mendapati mngsa dan suaminya minum minuman ker4s bersama-sama di rumah berkenaan sejak jam 3 petang hari yang sama.

Namun katanya, berlaku perteIingk4han antara mereka menyebabkan mngsa merajuk dan terus mengunci diri di dalam bilik tidur.

” Svspek kemudiannya cuba memujuk mngsa untuk membuka pintu bilik namun isterinya itu berkeras enggan membuka pintu.

” Svspek kemudiannya bertindak membkar sekeping kertas yang diselitkan di ruang bawah pintu bagi menaakutkan mngsa supaya keluar dari bilik,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Habibi berkata, difahamkan dalam masa sama, mngsa pula meletakkan sehelai kain di ruangan pintu untuk menghalang svspek daripada memasukkan kertas yang dib4kar.

Katanya, tindakan mereka itu bagaimanapun mengakibatkan berlaku kebkaran di bilik berkenaan sehingga menyebabkan kec3deraan.

” Siasatan lanjut mendapati, ketika kejadian hanya mngsa dan svspek berada di rumah manakala anak mereka keluar bekerja.

” Svspek ditahan di tempat kejadian pada jam 11.30 malam dan dibawa ke Balai PoIis Tanjung Aru untuk tindakan lanjut,” katanya.

Habibi berkata, siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Sksyen 435 Knun Kesksaan.

Sementara itu, jurucakap Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, kebkaran dipercayai berlaku pada jam 10.57 malam.

Katanya, sebaik tiba di lokasi kejadian, operasi pemadaman segera dilakukan sebelum api berjaya dikawal dan dipadamkan sepenuhnya pada jam 11.18 malam.

Reaksi warganet

Sementara itu menerusi ruangan komen pula rata-rata warganet memberi reaksi mencuit hati

” Pujuk memujuk terus masuk hspital.. Yg ko bkar kertas tu kenapa.. Segala yg ada dlm umah.. Lagi2 kain tu mudah terbkar.. Nmpaknya merajuk selamanya kot” tulis Izhar

” Ini mesti cerita ungkit-mengunkit masa bujang…oleh tu timbul la perasaan marah si perempuan dan keluarkan segala memori 128GB.. ahh jangan main2..ini semua salah lelaki!,” seloroh Aina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *