Keluarga

Isteri Meningg4I SeIepas Melahirkan Anak Ketika Dij4ngkiti C0VID19

Nilai: Seb4k dan p1lu apa yang terj4di, Seorang b4pa reda dengan ketentuan Il4hi apabila isterinya men1nggal dun1a akibat jangkitan C19, namun anak dik4ndungnya selamat diIahirkan dalam keadaan pr4matang ketika itu.

Mohd Shahril H4kimi H4mdan, 41, berkata selepas dimaklumkan dia sekeluarga menghidap jngkitan v1rus itu, hanya isteri, H4smira Hussain, 38, dan anak sulungnya, Nurhasmieda, 20, dibawa ke H0spital Tuanku Ja’afar, Seremban pada 4 Ogos lalu kerana ada aIahan.

Pada mulanya saya jangka isteri hanya terkena jngkitan biasa, tetapi pada 7 Ogos lalu d0ktor memaklumkan dia terpaksa ditdurkan dan anak dikndungnya terpaksa dibed4h sehari selepas itu walaupun dalam keadaan pr4matang.

Anak b0ngsu lahir ketika k4ndungan isteri 32 minggu (tujuh bulan) dengan berat 1.95 kilogram dan kami tidak sempat membuat apa-apa persiapan kerana disahkan p0sitif C19 ketika itu.

Saya langsung tidak fikirkan perkara bvruk akan berlaku sehingga diberitahu pihak h0spital yang isteri disahkan men1nggal dun1a pada jam 7.26 malam 20 Ogos lalu walaupun arwh ketika itu tidak lagi dijngkiti C19, katanya selepas menerima sumbangan Pertubuhan Kebajikan Asnaf Setia Kasih Negeri Sembilan (PERKASIH N9) di rumah ibunya, di sini, hari ini.

Mohd Shahril berkata, pada 1 September lalu, anak yang diIahirkan itu dibenarkan dibawa pulang tanpa sebarang persiapan kerana ketika dia sekeluarga sedang diku4rantin.

Saya masih ingat kenangan bersama isteri ketika membuat p4nggilan v1deo untuk kali terakhir sebelum dia ditdurkan, arwh berpesan saya menjaga anak lelaki tunggal kami yang manja dengannya, katanya.

Mohd Shahril berkata, dia akan terus menjaga anak b0ngsunya itu, Nurhasmeyra, yang kini berusia sebulan, walaupun ramai meminta untuk menjaga b4yi terbabit yang kehiIangan ibu.

Saya dengan dibantu anak lain akan menjaga Nurhasmeyra kerana dia hadiah terakhir isteri, Saya juga perlu melihat keperluan enam anak yang semakin membesar.

Kini dia lah ayah dia lah ibu untuk membesarkan Nurh4smieda, Nurh4smieka, 18, Nurhasmieza, 17, Nurhasmiefa, 14; Nuruh Huda Diyana Husna, 10; dan Ajad Aqil Arfa, 5, serta bby yang masih kecil. Al fatihah.

Sumber : BH / imediaviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *