Keluarga

Ibu M4ut Manakala 3 Anak Ceder4 Par4h Dalam Kemal4ngan Kereta.

Ip0h : Se0rang wanita m.aut, manakala tiga anaknya ced.era apabila kereta dinaiki mereka terba.bas di Kilometer (KM) 209 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan di Taiping dekat sini, malam tadi.

Ketua P0lis Daerah Taiping Asisten K0misi0ner Osman Mamat berkata, keja.dian menyebabkan pemandunya, Norfatiha Mohd Zaini, 28, yang juga angg0ta ten.tera di K0r Perkhid.matan Diraja, di sini menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian.

“Dua anak Norfatiha iaitu Nur Jannatul Husna Mohd Zulhakimi, 6, dan Muhammad Iman Rizky, 3, ced.era manakala Nur Jannatul Sumayyah, 1, par.ah dan dira.wat di H0spital Taiping,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, kende.raan dari arah Sungai Petani ke Ipoh itu diperc.ayai terba.bas lalu melan.ggar pemba.hagi jalan dan kemal.angan sedang disi.asat lanjut men.gikut Sek.syen 41 (1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Jurucakap Jab.atan B0mba dan Penyel.amat negeri berkata, sepasukan pegawai dan angg0ta daripada Balai B0mba dan Penyel.amat Kamunting berg.egas ke l0kasi keja.dian selepas menerima pan.ggilan kecem.asan pada 11.19 malam.

“Setibanya di l0kasi, terdapat sebuah Proton Saga FLX terbabas di pembahagi jalan.

“Kemala.ngan mengaki.batkan se0rang wanita m.aut di tempat keja.dian manakala tiga kanak-kanak ced.era,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, pihaknya mengel.uarkan wanita dari bahagian tempat pema.ndu dan diser.ahkan kepada pihak p0lis untuk tindakan selanjutnya, manakala kesemua kanak-kanak dikel.uarkan dari kenderaan itu oleh 0rang aw.am.

Sumber : fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *