Keluarga

Hiba, lbu Dan Bayl Perempuan 6bulan M4ut, Tiga Cedera Dalam Nah4s Kemal4ngan.

KLUANG : Seorang ibu dan ba.yi perempuan berusia enam bulan ma.ut manakala tiga yang lain ced.era dalam kemala.ngan membabitkan dua kenderaan di Ladang CEP Simpang Renggam, petang hari ini.

Dalam keja.dian pada pu.kul 2 petang itu, ma.ngsa, Norashidah Zakaria, 35, dan anaknya, Azrah Hanan Muhammad Shahril menin.ggal du.nia di tempat keja.dian.

Manakala ma.ngsa yang ced.era pula dikenali sebagai Muhammad Shahril Amran, 37, Manja Jaafar, 55, dan Mohd. Zul Shahri, 56.

Menurut K0mander 0perasi Pega.wai B0mba Kanan II Affendi Mustafa, Pusat Gerakan 0perasi (PGO) Negeri Johor menerima pan.ggilan kecem.asan kemala.ngan jalan raya melalui talian MERS999 dan sebuah jen.tera FRT dari BBP Renggam dengan kekuatan keselu.ruhan seramai enam angg0ta telah dihantar ke tempat keja.dian.

“Setibanya Pasukan Keluaran 0perasi (PKO) di tempat keja.dian didapati benar berla.ku kemala.ngan jalan raya meli.batkan dua buah kereta jenis Prot0n Wira dan sebuah kereta jenis Nissan Cefir0.

“Kereta Prot0n Wira tersebut dipercayai dari arah Simpang Renggam ke Kluang manakala Kereta Nissan Cefir0 dari arah bertenta.ngan.

“Terdapat dua ma.ngsa telah dibawa ke H0spital Enche’ Besar Hajjah Khalsom Kluang oleh orang aw.am sebelum ketibaan pihak b0mba dan terdapat tiga ma.ngsa yang terse.pit di dalam kenderaan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *