Keluarga

‘Hasr4t Ke Ked4i Bertuk4r Tr4gedi’ – Kanak-kanak 11tahun M4ut Kemal4ngan M0t0sikal.

MELAKA : Hasr4t se0rang abang membawa adiknya ke kedai bera. khir dengan tr4gedi apabila kanak-kanak berusia 11 tahun itu ma.ut dalam kemaI.angan di JaIan Bertam UIu di sini, malam tadi.

Dalam keja.dian kira-kira jam 8.30 malam itu, m4ngsa Muhammad Amir Qusyairi KhairuI Bahiyuddin, 11, ma.ut di tempat keja.dian manakala abangnya, Khairul Amir Safwan, 15, p4rah dan dikej.arkan ke Z0n Me.rah H0spital MeIaka.

Ketua Jab.atan Si.asatan dan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) negeri, Superint.endan Hasan Basri Yahya berkata, kemaI.angan berla.ku ketika m4ngsa yang menu.nggang m0t0sikal jenis Yamaha Eg0 dalam perjaIanan dari arah Sungai Udang puIa.ng ke rumahnya mereka di Bertam UIu.

“Setiba di l0kasi, mot0sikal dinaiki dua be.radik itu tiba-tiba hiI.ang kawaIan dan terba.bas ke kanan lalu meIan.ggar pengha.dang besi di tepi jaIan.

Aki.bat remp.uhan itu, pemb0nceng yang merupakan kanak-kanak Ielaki berusia 11 tahun ma.ut di tempat keja.dian, manakala abangnya pa.rah,” katanya ketika dihubungi K0sm0 hari ini.

Jelasnya, m4ngsa yang cede.ra menga.Iami pa.tah pa.ha kanan dan Iu.ka di pelbagai angg0ta ba.dan.

Difahamkan dua beradik itu dalam perjaIa.nan puIa.ng ke rumah di Rumah Awam Bertam HuIu seIepas keIuar ke kedai.

Salam t4kziah. Semoga kedua ibu ayahnya ta.bah. Syurga buatmu sayang. Al fatihah anak syurga.

Sumber : K0NLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *