Keluarga

Hanya Semp4t 2bulan Tlnggal Bersama, Suami Temui Aj4l Selepas Dapat Tahu Bakal Menjadi Ayah.

Setiap pasangan yang berumah tangga semestinya mengin.ginkan cahaya ma.ta sebagai pele.ngkap hi.dup mereka.

Namun tidak semua pasangan dapat menimang cahaya ma.ta dan ada juga yang menu.nggu bertahun tahun untuk mempunyai anak.

Itulah yang dial.ami 0leh sepasang suami isteri yang terp.aksa berja.uhan kerana mempunyai tugas dan tanggungjawab dek kerana pekerjaan masing-masing.

Sebelum ini mereka mempunyai Perhub.ungan Jarak Jauh (PJJ) selam dua tahun dan baru sahaja menetap bersama selama dua bulan.

Setelah men.etap bersama, isterinya dis.ahkan ha.mil sebulan dan mereka sangat gembira dan ter.uja kerana memang menu.nggu saat itu.

Namun, kees0kkan harinya kegembiraan itu bert.ukar menjadi trag.edi apabila suaminya dije.mput ilahi.

Menerusi perk0ngsian yang dimuat naik 0leh Shaa Ibrahim di akaun Faceb00k, dia mema. klumkan bahawa ar.wah suaminya, Wan Muhammad Hasruldin telah kembali mengh.adap Ilahi selepas terli.bat kema.langan jalan raya ketika dalam perjala.nan untuk pergi ke tempat kerja.

“Pagi tadi saya hantar gambar ni dekat awak sayang. Rupanya awak tak sempat tengok. Allah panggil awak balik.

“Dua tahun awak tunggu sayang. Saya ku.at sebab ni. Ni juga last WhatsApp saya sempat ha.ntar dekat awak.

“Lepas ni tak akan ada dah orang yang nak hantar em0ji lucu-lucu dekat saya.

“Hari ni GPS awak tak berge.rak saya call tapi tak ada siapa yang jawab. Rupanya Allah SWT yang panggil awak dulu”

Itulah lua.han yang menya.yat ha.ti daripada Sang Isteri. Menurutnya lagi, ar.wah suaminya sem.pat meminta menyiap nasi g0reng dan udang g0reng kunyit namun tidak sempat dija.mah kerana terko.rban dalam kema.langan.

“Bekal awak tak sempat ja.mah. Pagi tadi awak request nak nasi g0reng pastu udang g0reng kunyit.

“Saya tanya awak nak sambal belacan tak. Awak kata nak. Ceria je suara awak sayang.

“Macam biasa breakfast r0ti bakar fav0urite awak cuma pagi tadi saya minta tol0ng awak sapukan butter.”

Allah Sayang Awak

Ujarnya lagi, kawan-kawan ar.wah suaminya datang menz.iarah a.rwah untuk kali tera.khir dan mereka turut mengalirkan air ma.ta kerana sedih keh.ilangan se0rang kawan yang baik.

Shaa juga memberitahu bahawa ar.wah suaminya telah selamat dikebu.mikan di kampung halamannya di Pasir Mas, Kelantan.

“Saya minta maaf tak mampu teng0k awak tadi dekat tempat keja.dian.”

Demi Allah awak terlalu baik. Tidak sekalipun awak ma.rah saya. Tidak sekalipun kata-kata ka.sar keluar dari mu.lut awak. Allah sayang awak.

Vide0 tular di Tikt0k

“Al fatihah buat suami sahabat saya..semoga sahabatku terus ku.at…bru mahu rase hidup bersama… Allah ujimu sahabat dgn kehila.ngan suami buat selamanya.”

Sumber : y0y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *