Viral

Hajat S4mbut Hari L4hir Anak Tak Kesampaian, dit3mui lem4s dalam p4rit

TANJUNG KARANG : Hajat se0rang kanak-kanak untuk menyambut ulang tahun kelahirannya pada Mei depan, tidak kesampaian apabila ditemui lem.as dalam pa.rit di hadapan rumah keluarga di Kampung Sungai Sireh, di sini, semalam.

Dalam ins.iden kira-kira jam 7.30 malam, Muhammad Firdaus Azuaan, 3, ditemui bapanya, Azuaan Bakri, 35, dalam kead.aan tidak sedarkan diri sebelum disa.hkan menin.ggal dunia.

Terdahulu, kanak-kanak itu dikatakan bermain di halaman rumah sebelum disedari hil.ang oleh Azuaan yang terus berusaha mencari man.gsa.

Azuaan memaklumkan, memang menjadi kebiasaan untuk anaknya itu hanya bermain di halaman rumah dan tidak pernah pergi ke pa.rit terbabit sebelum ini.

“Selalunya, dia akan bermain di laman hadapan (rumah) saja. Tidak sangka pada hari keja.dian (semalam), dia lem.as di dalam parit.

“Muhammad Firdaus adalah anak bongsu daripada tiga beradik dan satu-satunya anak lelaki tun.ggal. Dia baru belajar bercakap dan aktif berjalan.

“Dia sepatutnya menyambut ulang tahun kela.hiran pada Mei depan, namun tidak kesampaian apabila dije.mput llahi,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sementara itu bapa saudara man.gsa, Muhammad Azman Bakri, 37, pula berkata beliau dimaklumkan mengenai keja.dian itu oleh ibunya, Zaiton Denan, 83, menerusi panggilan telef0n pada jam 7.45 malam tadi.

“Arw.ah sekeluarga tinggal bersama datuk dan neneknya di rumah itu.

“Muhammad Firdaus boleh dikatakan rapat dengan semua orang, terutama saya. Sifat arw.ah yang periang akan diingati sampai bila-bila,” katanya.

Muhammad Azman berkata, jena.zah arw.ah dijangka dikeb.umikan di Tanah Perku.buran Islam Lorong 7, Kampung Sungai Sireh, hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintendan Ramli Kasa, berkata man.gsa dibawa ke H0spital Tanjung Karang (HTK) dan disa.hkan menin.ggal dunia aki.bat lem.as.

Sumber : cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *