Dunia

Guru tadika cam pak ank murid diberhentikan serta-merta

SEORANG guru tadika dikecam netizen selepas videonya mencampakkan seorang anak murid tular di media sosial.

Berikutan itu, pihak tadika telah mengambil tindakan sewajarnya dan akan memberhentikan guru terbabit serta-merta selain membuat laporan polis supaya siasatan dapat dijalankan.

Perkara itu dimaklumkan oleh bapa kepada salah seorang murid di tadika itu, sebentar tadi.

“Baru lepas jumpa pengetua sekolah minta penjelasan sebab anak saya sekolah kat situ.

“Pihak sekolah kata cikgu itu akan diambil tindakan sewajarnya dan akan diberhentikan serta merta selain laporan polis telah dibuat,” katanya.

 

Menurutnya, tadika berkenaan telah beroperasi selama 30 tahun dan itu kali pertama kejadian seumpama itu berlaku.

Sementara itu, hasil pemerhatian di Facebook tadika yang terletak di Jalan Kebun, Kalang itu, ianya masih diserang netizen dengan komen-komen kecaman terhadap guru terbabit.

Terdahulu, satu video viral dipercayai berlaku di Selangor jadi bualan hngat netizen yang rata-ratanya ma.rah dengan t.indakan cikgu yang meng.asari seorang kanak-kanak.

Cmpak budak

 

Dalam video berdurasi kvrang seminit itu, dipercayai seorang guru tadika tersebut dilihat seolah-olah menca-mpak kanak-kanak tersebut sebanyak dua kali. Lebih menyed1hkan apabila diperhatikan oleh rakan-rakan yang lain.

Walau bagaimanapun, perkongsian video itu undang kemar.ahan orang ramai yang berharap agar pihak berkuasa menyelidik k.ejadian tersebut.

Video:

Tak kvrang juga yang blmbang akan em0si kanak-kanak lain yang melihat tragedl itu. Masing-masing blmbang jika mereka semua trau.ma untuk ke sekolah.

Tadika di kenal pasti.

Hasil s.iasatan para netizen, taska tersebut telah di kenalpasti dengan nama Tadika Dan Taska lntegrasi Genius Khalifah yang terletak di Jalan Kebun Shah Alam. FB tadika itu turut di s.erang netizen.

Sumber : hmt, Tadika & Taska Integrasi Genius Khalifah

Kredit: cempedakcheese

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *