Semasa

Guru Agama M4ut Kereta Dip4ndu Terbak4r Terlib4t Dalam Kemal4ngan.

Pendang : Se0rang guru agama m.aut apabila kereta dipa.ndunya terb.akar selepas terli.bat dalam kemal.angan melib.atkan lima kende.raan di Jalan Sungai Jagung, Padang Pusing, dekat Pendang pada Ahad.

Dalam keja.dian jam 4.40 petang itu Yahya Asy’ari, 65, yang baru selesai mengajar di K0lej Islam Darul Ulum, Pokok Sena dalam perjal.anan pula.ng ke rumahnya di Kampung Lubuk Reba.

Ketua P0lis Daerah Pendang, Deputi Superint.endan Arriz Sham Hamezah berkata, keja.dian meli.batkan lima kenderaan iaitu Per0dua Viva, Prot0n Saga, Toy0ta Hilux, Perodua Myvi dan sebuah Prot0n Wira.

Beliau berkata, kemal.angan diperc.ayai berl.aku apabila kereta Per0dua Viva yang dipa.ndu ma.ngsa dari arah Sungai Jagung menghala ke Padang Pusing cuba mem0t0ng kereta Prot0n Saga di hadapannya.

“Bagaimanapun ma.ngsa berte.mbung dengan Toy0ta Hilux sebelum terba.bas dan mela.nggar dua buah kenderaan lain.

“Aki.bat pertemb.ungan itu, Per0dua Viva itu diperc.ayai ters.eret lebih 10 meter di atas jalan lalu terb.akar menyeb.abkan pema.ndunya terpera.ngkap dan rent.ung terb.akar,” katanya di sini, hari ini.

Arriz Sham berkata, kemal.angan itu memb.abitkan 12 orang ma.ngsa di mana dua ced.era ringan manakala sembilan ma.ngsa tid.ak mengal.ami kecede.raan.

Katanya, sepas.ukan angg0ta b0mba dari Balai B0mba Dan Penyelamat Pendang mengambil masa lima minit untuk memadam kebak.aran.

“M.ayat ma.ngsa dite.mui rent.ung di tempat duduk pemamndu dan dikel.uarkan selepas itu.

“M.ayat di hantar ke Un.it F0rensik H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) Al0r Setar untuk bed.ah sia.sat. Ke.s disia.sat men.gikut Sek.syen 41(1) APJ 1987,” katanya.

Sumber : aw4ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *