Semasa

Dua Penunggang M0t0sikal Wanlta M4ut Dalam Kemal4ngan.

Kulim : Dua wanita ma.ut selepas motosikal ditun.ggang mereka terb.abit dalam kemaImangan di Jalan Pa ya Besar, di sini, hari ini.

Dalam keja.dian pada 4.30 petang itu, Nor Syamimi Amira Mohd Suhaimi, 20, yang menu.nggang skuter H0nda Be.at dan penu.nggang Yamaha 15ZR, Nur Aleesya Md Anuar, 20, menin.ggaI du.nia di l0kasi keja.dian.

Lebih memi.Iukan arw4h Aleesya yang baru 11 bulan berkahwin per.gi menin.ggaIkan suami dan anaknya yang masih keciI.

Ketua P0Iis Daerah Kulim, Superintendan Sazalee Adam berkata, penu.nggang skuter dalam perjal.anan dari Taman Sederi manakala se0rang lagi dari Kulim menghala ke Padang Serai.

“Sebaik tiba di tempat keja.dian penun.ggang skuter keluar dari simp.ang Taman Sederi dan masuk ke laluan utama.

“Aki.bat ja.rak terlalu dekat, se0rang lagi penun.ggang m0t0sikal tidak smpat menge.Iak dan meIan.ggar bahagian kanan skuter itu,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, kedua-dua man.gsa pa.rah di kep.aIa dan menin.ggaI du.nia di l0kasi keja.dian dan ma.yat mereka diha.ntar ke H0spital Kulim untuk be.dah sia.sat.

Menurutnya, penu.nggang skuter yang juga penga.nggur didapati tiada lesen memandu manakala se0rang lagi man.gsa bekerja sebagai 0perat0r kilang mempunyai lesen mema.ndu dan ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam t4kziah. Semoga kedua2 keluarga Allahy4rhamah ta.bah atas kehiIa.ngan insan tersayang. Al fatihah

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *