Dunia

Vide0 : TuIar Rakamn Tanah Rvntuh Laju seperti Tsvnami menyebabkan hancvr bangunan setempat

JEPUN – Kejadian tanah runtuh telah berlaku di bandar Atami di wilayah Shizuoka menyebabkan 19 orang hilang selepas beberapa hari kawasan tersebut dilanda hujan lebat. Banjir lumpur telah menimbus beberapa bangunan dan penduduk berpusu-pusu keluar menyelamatkan diri serta harta benda mereka. Rakaman Video Di Bawah Sekali Tanah runtuh itu berlaku kira-kira pukul 10.30 pagi ini…

Dunia

Vide0 : “First r4kam awek kreta sebeIah” Pernah Tersempak Masa 20l8, LelIaki Tak Sangka Sekarang Dah Jadi Istri Sendri

Memang betullah kalau bab jodoh dan pertemuan ni memang semua di tangan tuhan. Kadang-kadang tu ada kisah pernah terjumpa atau terserempak beberapa tahun lalu, tapi siapa sangka itu lah yang mungkin jadi pasangan hidup kita nanti. Pernah terserempak dekat traffic light Seakan sama dengan kisah lelaki ini apabila wanita yang dia terserempak beberapa tahun lalu…

Dunia

Vide0 : Lelaki p0sitif c0vid19 lari dari h0spital, siap keluar ‘Shopping’ dgn bakal tvnang

Kes C0vid-19 di negara kita sejak akhir-akhir ini semakin memb1mbangkan. 6,000 kes pada setiap hari secara berturut-turut sepatutnya sudah menjadi pembuka mata kepada rakyat Malaysia bahawa sesiapa sahaja boleh dijangk1ti sekiranya tidak melakukan kuar4ntin kendiri. Paling memb1mbangkan, ada juga pesak1t C0vid-19 yang menyaksikan sendiri aj4l di depan mata sewaktu dalam tempoh kuar4ntin di MAEPS, Serdang…

Dunia

Main TikTōk Sambil Thn Sakit di ‘Labōur Room’, Netizen Perasan Sesuatu pd Ain Edruce yg Mengejvtkan

Pasangan suami isteri yang bakal bergelar ibu bapa pasti akan berasa nervous dan teruja menanti kelahiran anak sulung mereka. Pelbagai perasaan cemas dan perit dibayangkan saat ditolak masuk ke dalam ‘labour room’, betul tak? Tapi lain pula bagi pelakon jelita Ain Edruce yang memang dikenali ramai dengan perangainya yang ceria dan  ‘happy go lucky’ sentiasa. Menerusi perkongsian…

Dunia

Vide0 : Sudah Pakai Cantik-cantik, Namun Terpaksa Redah Lumpur Sebab Kereta Tersangkut

Aktiviti kunjung-mengunjung sempena sambutan Aidilfitri dibenarkan di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tetapi perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan. Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata tempoh masa dan jumlah pengunjung berbeza di kawasan PKP, PKP Bersyarat (PKPB) dan PKP Pemulihan (PKPP). Bagi kawasan PKP, ianya dibenarkan pada 1 Syawal sahaja dengan…

Dunia

Tiada kes c0vid19 direk0dkan sejak setahun lalu, pelakon Nina Iskandar dedah cara Brunei mengekang wabak itu

Sedar ataupun tidak, sudah lebih setahun kita hidup dalam Pand3mik Cvid-l9. Dan hari ini kita sudah memasuki golombang ketiga dan kerajaan telah pun mengumumkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang akan berkuat kuasa di suluruh negara bermula 12 Mei 2021 tatkala umat Islam di negara ini akal bakal menyambut hari raya Aidilfitri. Sedang kita berp.erang…

Dunia

Vide0 : Suami Men4ngis Istri Meninggl Kerana C0vid, Netzen Turut Bergenang Air Mata

Baru-baru ini tular video di media sosial rakaman panggilan telefon dipercayai dengan seorang lelaki yang kehilangan isteri akibat C.ovid-19 mengundang sebak dikalangan netizen. Video perbualan yang dimuat naik oleh seorang pengguna bernama Nur Adah itu kedengaran seorang petugas kesihatan memaklumkan kepada seorang lelaki bahawa isterinya sudah meningg.al dunia. Sebaik sahaja dimaklumkan tentang isterinya, lelaki berkenaan…

Dunia

Digelar ‘Ank SET4N’ dan Diberi Amaran Buang Sklh oleh Pngetua, Ini Tindakkan Bapa Ain

Sudah dua minggu berlalu, namun pelajar tingkatan lima Ain Husniza Saiful tetap menjadi perhatian ramai pihak. Ia selepas mendedahkan isu guru lelakinya yang membuat jenaka mengenai rogo. Terbaru, bapa kepada Ain iaitu Saiful Nizam memuat naik sebuah posting di laman Facebook berkongsi beberapa foto tangkap layar. Ia memaparkan komen seorang wanita yang menggelarkan anaknya sebagai…