Semasa

Beri ‘mandat’ ibu pegang gunting, Syed Saddiq botak demi orang Muo

Umum sedia maklum bahawa Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sedang menjalankan kempen untuk mengutip RM200,000 dari sumbangan orang ramai bagi membantu memberi komputer riba buat para pelajar di daerah Muar.

Susulan daripada kempen tersebut, beliau bernazar akan membotakkan rambutnya jika target sebanyak RM200,000 tercapai sebelum hari Jumaat ini dengan hashtag #Botakchallenge.

Memandangkan jumlah terkumpul sudah berjaya dicapai, jadi bekas Menteri Belia dan Sukan ini dengan senang hati telah bersedia untuk membotakkan rambutnya.

Menerusi muat naik beliau di media sosial sejak siang tadi, Syed Saddiq nampaknya menghitung detik-detik akhir sebelum dibotakkan.

Tepat jam 8.30 malam, beliau telah mulai membotakkan rambutnya secara langsung di Astro Awani dan mendapat perhatian warganet.

Lebih istimewa ibunya sendiri, Puan Sharifah Mahani Syed Abdul Aziz diberikan ‘mandat’ untuk menggunting dan membotakkan rambut anak bongsunya itu.

Sebelum mula membotakkan rambut, Syed Saddiq mengakui sedikit menyesal dengan kata-katanya, namun beliau tetap meneruskan nazarnya demi rakyat Muar.

Demi 1Keluarga 1 Laptop, Syed Saddiq sudah berjaya mengumpul RM383,000 sekitar jam 7 malam tadi.

Beliau sangat berterima kasih kepada semua rakyat Malaysia terutamanya mereka yang menyumbang kepada inisiatif 1keluarga 1 laptop.

Sumber : omm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *