Semasa

“Ambil Masa 4jam Lebih Untuk Keluarkan Mangs4” Ustazah Alsyah M4ut Kereta Dipandu Dihemp4p L0ri

Ipoh : Pihak b0mba mengambiI masa Iebih empat jam untuk mengeI.uarkan ma.yat se0rang wanita yang ters.epit selepas kereta dinaiki terper0s0k dibawah l0ri dalam kemaI.angan di hadapan sebuah rest0ran di Jalan Ipoh-Lumut di sini, hari ini.

Dalam keja.dian itu, ma.ngsa Noor Aishah Mohd Tahir, 26, m4.ut di l0kasi keja.dian aki.bat pa.rah di bahagian kep.aIa.

Ketua Z0n 1 Jab.atan B0mba dan Penyel.amat Malaysia (JBPM) Perak, Nor Rasidamayati Abd Rasid berkata, pihaknya menerima panggilan kece.masan pada jam 10.28 pagi.

Katanya, sebaik tiba di l0kasi keja.dian didapati sebuah kereta Pr0ton Pers0na berada di bawah I0ri yang mana se0rang ma.ngsa wanita berada di dalam kenderaan itu.

“Tind.akan awal yang diambil adalah membersihkan tump.ahan minyak dan mem0t0ng pu.nca eIektrik bagi memastikan 0perasi berjalan dengan sela.mat.

“Pada awalnya pasukan b0mba menghadapi sedikit kesuk.aran untuk mengeI.uarkan ma.ngsa kerana kereta terb.abit dihe.mpap I0ri yang membawa mua.tan palet ayam,” katanya ketika dite.mui pemberita di l0kasi keja.dian di sini, hari ini.

Nor Rasidamayati berkata, pihaknya terpa.ksa menggunakan kren untuk mengalihkan l0ri sebelum mengel.uarkan ma.yat ma.ngsa.

“0perasi dengan keku.atan tujuh angg0ta mengambil masa selama empat jam setengah untuk melakukan mengel.uarkan ma.ngsa dan 0perasi selesai sepenuhnya pada jam 2.08 petang,” katanya.

Menurutnya, difahamkan l0ri berkenaan dari Lebuhraya Ipoh Iumut menghala keluar ke Meru, manakala kende.raan ma.ngsa dari sungai Siput hendak menghala ke B4tu Gajah.

“Ma.ngsa mengal.ami kecede.raan paling ter.uk di kep.aIa dan setakat ini pu.nca kemaIa.ngan masih dalam sias.atan pihak poIis.

“Sewaktu b0mba tiba, pemandu lori sudah meIa.rikan diri dan poIis dalam pr0ses meng.esan pemandu l0ri berkenaan,” katanya.

Lebih memi.Iukan rata2 kenalan arw4h Aishah menyifatkan arw4h se0rang yang sangat baik dan taat kepada kedua ibu bapanya. Peme.rgiannya amat mnge.jutkan ramai.

Salam t4kziah, sem0ga keluarganya arw4h Aishah ku.at dan tab.ah atas kehiIa.ngan anak tersayang. InsyaAllah syurga tempatnya. Al Fatihah

Sumber : hm / P0rtalislamik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *