Semasa

Allahuakhbar, Kisah Pend4kwah Yang Telah Mengislamkan Seramai 2081 Muallaf Sepanjang Berdakwah.

Terbaca satu kisah di me.dia s0sial mengenai peme.rgian seorang pendakwah yang telah banyak mengislamkan saudara-saidara baru. Sesungguhnya beliau pergi dengan jalan yang teramat diredh0i oleh Allah swt. Sem0ga arw4h ditempatkan dikalangan para-para syuhada. Aminnn.

Ustaz Fadli Yusof, pendakwah yang amat gi.gih mengabadikan dirinya dalam medan dakwah dan telah mengislamkan ribuan rakyat Malaysia telah menin.ggal dunia beberapa ketika lalu.

Allahy.arham merupakan se0rang pendakwah yang bersifat l0w pr0file, namanya tidak dikenali, namun ilmu dan kesantu.nannya telah membuka ha.ti puluhan ribu rakyat Malaysia yang belum beragama Islam terutamanya di sekitar Sabah dan Pulau Pinang untuk berji.nak-ji.nak mendekati Islam.

Antara jasa beliau selain membina masjid di pendalaman, mengislamkan dan mendidik beribu orang muallaf, Allahy.arham tidak l0kek berk0ngsi pengalaman dan ilmu dak.wah kepada para jemaah di masjid dan g0longan pendakwah di dalam dan luar negara.

Status me.dia s0sial beliau beberapa hari sebelum menin.ggal dunia adalah pengumuman mengenai pengislaman 22 orang muallaf, yang menjadikan jumlah keseluruhan 2,081 orang telah memeluk Islam sepanjang beliau berkeci.mpung secara sepenuh masa dalam dunia dakwah.

Kisah Perginya Seorang Pendakwah Yang Telah Mengislamkan Seramai 2081 Muallaf Sepanjang Beliau Berkecimpung Dalam Dunia Dakwah. Allahuakbar

Sumber : Samud3ra.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *