Hiburan

Akhlrnya Setelah Bertahun-tahun Berjuang Penyanyi Elyana Beb4s Kncer.

Penya.nyi Elyana atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal berk0ngsi berita gem.bira apabila memakl.umkan k4nser limf0ma yang dihid.api kini hil.ang.

Berita ters.ebut dik0ngsikan Elyana mene.rusi satu perk0ngsian di Inst4gram, pagi ini.

Menu.rut penyanyi Kalis Rindu itu, perju.angan serta penanti.annya selama 11 tahun berju.ang mela.wan peny4kit ak.hirnya berh.asil.

“Assalamualaikum rakan dan keluarga di Inst4gram.

Hari ini saya ingin berk0ngsi rasa gembira dan bersyu.kur saya dengan anda semua.

“Perjua.ngan dan pena.ntian selama 11 tahun saya berh.asil! K4nser saya hila.ng!,” tulisnya.

Elyana pada masa sama turut bersyu.kur kerana d0a dimakb.ulkan Yang Maha Esa.

 

“Alhamdulillah Ya Allah. Terima kasih Ya Allah, Kau telah mendengar d0a kami. Tak dapat saya gamb.arkan perasaan gembira saya.

“Terlalu lama tak dapat rasa gembira ada tub.uh yang sihat. I love u Ya Allah…,” tulisnya.

Perk0ngsian terkininya itu menj.adi berita mengge.mbirakan buat para pemi.natnya dan rata-rata turut menguc.apkan alhamdulillah atas perkemb.angan p0sitif itu.

 

Terdahulu, Elyana memb.uat pended.ahan mengh.idap k4nser Limf0ma tah.ap empat pada 2017.

Elyana dan suaminya, Khairul Anuar mendirikan rumah tangga pada 2010 dan dikurn.iakan cahaya mata perempuan, Cinta Sumayyah, 10, dan se0rang anak ang.kat, Cahaya Ramadani yang kini berusia 2 tahun.

Elyana terh.aru terima kunju.ngan Ebit Lew, dapat sema.ngat baharu untuk law.an k4nser – “Dengan d0a dia hil.ang rasa sa.kit saya”

KUNJUNGAN penda.kwah terkenal Ebit Lew ke rumah Elyana pada malam Rabu memberi kegem.biraan buat penyanyi ters.ebut.

Elyana yang mengh.idap k4nser limf0ma tahap empat sejak 10 tahun lalu berkata, dia sang.at terh.aru apabila Ebit sendiri melua.hkan has.rat untuk menzia.rahinya.

“Petang semalam saya dapat pan.ggilan daripada pih.ak ustaz Ebit yang menga.takan dia nak sangat datang menzia.rahi saya. Ustaz sendiri sebut nama Elyana.

Elyana k0ngsi m0men kunju.ngan Ebit di rumahnya.

“Bila dapat tahu, memang sa.ngat berbesar ha.ti. Saya pula baharu saja selesai buat kim0terapi beberapa hari lalu. Ba.dan masih tak ku.at lagi.

“Tapi bila dengar ustaz nak datang, tiba-tiba rasa satu sema.ngat baharu masuk. Ustaz datang lepas waktu Maghrib siap bawa banyak buah tan.gan.

“Dengan d0a dia, hil.ang rasa sa.kit saya. Bila sa.kit, jiwa gembira… Insya-Allah men.tal dan fiz.ikal jadi ku.at,” katanya kepada m Star.

Sebelum ini, Elyana berk0ngsi f0t0 dan vide0 Ebit menziarahinya di rumah menerusi laman Inst4gram miliknya.

Bila sa.kit, jiwa gembira… Insya-Allah men.tal dan fizik.al jadi ku.at.

ELYANA

PENYANYI

Menerusi perk0ngsian tersebut, Elyana melu.ahkan rasa syu.kur dengan kunju.ngan yang dian.ggap satu rezeki buatnya.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Tak Tercapai Akalmu ini memberi.tahu pih.ak Ebit turut memberikan sedikit sumba.ngan kepadanya.

“Sebenarnya saya berterima kasih sangat dengan ustaz datang memberi d0a, buah tan.gan dan tak disan.gka juga pihaknya turut memberi sedikit sumb.angan,” ujarnya.

Ebit berk0ngsi ilmu dengan Elyana dan suaminya.

Berk0ngsi mengenai kead.aan dirinya, Elyana berkata dia kini sedang dalam pr0ses untuk pu.lih daripada kes.an raw.atan kim0terapi.

“Buat masa sekarang, saya tengah ‘enj0y’ rasa kesan kim0terapi… macam biasa la, bad.an rasa pan.as, peni.ng dan rasa mu.al.

“Tapi Alhamdulillah saya okay. Mungkin salah satu sebab d0a daripada 0rang sekeliling sama ada yang kenal mahupun tidak. Tidak put.us 0rang berd0a.

“Minggu hadapan saya akan sam.bung raw.atan kim0terapi dan saya harap dapat pu.lih cepat daripada kes.an sekarang sebelum mula raw.atan,” katanya.

Sumber : mh / mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *