Semasa

Akhirnya Bapa Saudara Tampil Jawab Pers0alan Di Mana Adik Amir Dikebvmikan

JASIN – Persoalan sama ada j.enazah Adik akan dibawa pulang mengikut Uminya (keluarga angkat) atau tidak akhirnya terjawab selepas waris memberitahu akan menuntut j.enazah kanak-kanak itu di Jabatan Perubatan F0rensik H0spital Melaka, pagi ini.

Tinjauan di rumah nenek m.angsa di Taman Kasturi, Simpang Bekoh, di sini berjaya menemui salah seorang waris kanak-kanak tersebut yang dipercayai bapa saudaranya.

Bagaimanapun, lelaki itu enggan ditemui bual dan hanya menjawab ringkas bahawa j.enazah Adik akan dituntut keluarganya dan dikebumikan di sini.

Lelaki itu kemudian terus beredar dengan menunggang sebuah motosikal.

J.enazah itu dipercayai akan dikebumikan di Tanah Perk.uburan Islam Padang Lebar, Simpang Bekoh dan tinjauan di tanah perk.uburan turut mendapati liang lahad j.enazah telah digali.

Sementara itu, Pengerusi Masjid Al-Hidayah Chabau, Rosli Ibrahim, 65, ketika ditemui di pekarangan perk.uburan memberitahu, van j.enazah telah bergerak ke H0spital Melaka untuk membawa j.enazah kanak-kanak itu kira-kira pukul 8 pagi tadi.

“J.enazah akan dibawa terus ke surau As-Syakirin Simpang Bekoh untuk disembahyangkan oleh ahli keluarga sebelum dibawa ke tanah perk.uburan.

“Saya dimaklumkan hanya 40 orang sahaja dibenarkan untuk menjalankan solat j.enazah tersebut,” katanya.

Dalam pada itu, menurut sumber, perkara itu telah diputuskan oleh keluarga waris malam tadi dan memaklumkannya kepada keluarga angkat mangsa, yang berhasrat untuk menyem.adikan arwah di Rawang, Selangor.

“Assamualaikum semua… insyaAllah hari ini j.enazah Amir akan dikeb.umikan di Jasin, Melaka (belah pihak waris kandung Amir).

“Pagi ni urusan tuntutan j.enazah di H0spital Melaka akan dilaksanakan,” kata wanita itu yang tidak mengulas lanjut bilakah j.enazah akan dikebumikan, namun meminta semua pihak mendoakan urusan pengebumian dipermudahkan.

Dalam pada itu, Tuhfah Nazira turut berharap agar semua pihak mendoakan ibunya, Norlida Abu Hassan agar diberikan kekuatan apabila j.enazah dip.utuskan dikebumikan di Melaka.

“Doakan umi kuat dengan keputusan di Melaka. Kami sekeluarga tiada hak dan kuasa apa-apa, kami sekeluarga berharap pada kuasa Allah saja.

“Apa yang kami boleh buat melainkan dengan pujuk rayu kepada pihak sana,” katanya yang memaklumkan bahawa pihaknya telah berusaha untuk mendapatkan keizinan daripada waris agar j.enazah dikebumikan Selangor.

“Kami mungkin kalah dengan mereka tentang itu, tetapi kami menang di hati Amir dan semua. Allahuakhbar,” tambahnya.

DAMAILAH DISANA ADIK AMIR😔Anak yang dijaga dari umur 2 bulan hingga 6 tahun, kini telah pergi selamanya. Walaupun hanya ibu angkat, hati ibu mana yang tak sayu mengenangkan anaknya telah pergi dijemput Ilahi. Semoga ada keadilan buat arwah adik Amir.📹 : @tuhfahnazira#KoolFM #adikamir #kesdera #melaka #rawang

Posted by Kool FM on Saturday, January 30, 2021

Sumber : KosmoOnline / onlinemalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *