Jenayah

Ahli Perniagaan Berdepan Hukvman G4ntung Bnuh Pngawal KeseIamatan

IPOH – Seorang ahli perniagaan berdepan huku.man gntung sampai matl selepas didkwa di Mhkamah Mjistret di sini hari ini kerana membu.nuh seorang pengawal keseIamatan, Disember lalu.

Ahmad Noor Azhar Muhammad, 33, dikenakan tduhan baharu itu berikutan mngsa, S. Thava Sagayam, 64, yang sebeIum ini dirwat di Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) telah mninggaI dunia pada 27 Ogos lalu.

Lelaki terbabit sebelumnya ditduh di Mhkamah Mjistret Ipoh pada 6 Januari lalu di bawah Sksyen 335 Kanun Kesksaan iaitu mendatangkan kecede.raan prah.

Ke.s tersebut dijadualkan untuk sebutan semula hari ini, namun mhkamah membenarkan pihak pendkwaan untuk mena.rik baIik dan meIepaskan tnpa membe.baskan tertduh daripada pertduhan asal.

Perm0honan untuk mengg.ugurkan pertduhan di bawah Sksyen 335 dan mendkwa semula tertduh dengan dkwaan membu.nuh dibuat Pengarah Pendkwaan Negeri Perak, Azlina Rasdi.

Pr0siding terhadap tertduh diteruskan dengan pertduhan Sksyen 302 Kanun Kesksaan dibacakan oleh jurubahasa.

Dalam pr0siding tersebut, tertduh mengangguk tanda faham selepas pertduhan ke atasnya dibacakan di hadapan Maljistret Noor Azreen Liana Mohd. Darus.

Bagaimanapun, tlada pengakuan direk0dkan kerana ke.s itu di bawah bidang ku.asa Mhkamah Tinggi.

Mengikut pertuduhan, dia didkwa membun.uh Thava Sagayam, di tingkat tujuh Menara Majestic, Jalan CM Yusuff antara jam 8 hingga 9.30 pagi pada 29 Disember 2020.

Sumber : K0NLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *