Semasa

0perat0r Kilang Lem4s Dih4nyutkan Arus Der4s Banjir.

KUANTAN : Seprang 0perator kiIa.ng dikhu.atiri Ie.mas seIepas diperc.ayai diha.nyutkan ar.us der.as banjir di Jalan Pintasan Kampung Cempaka-Sungai Soi di sini semalam dite.mukan Ie.mas 0leh 0rang kampung pagi tadi.

إنا لله وإنا إليه راجعون.
اللهم اغفر له وارحمه وعافه واعف عنه.

Pagi ini Mohd Halimi telah dite.mui ditepi pantai Kg Cempaka 0leh 0rang Kampung disitu.m0hon d0akan supaya diperm.udahkan urusan pengkebu.mian jen.azah hari ini di Kg Kuala Pahang, Pekan.

Semuga Allah memberi kesa.baran kepada kedua ibu dan bapa AImarhum.

Ketua PoIis Daerah Kuantan, Asisten K0misi0ner PoIis (ACP) Wan Mohd Zahari Wan Busu, berkata dalam keja.dian kira-kira jam 8 pagi semalam, kereta Pr0t0n Ex0ra yang dinaiki ma.ngsa bersama se0rang rakannya ha.nyut dibawa ar.us der.as ketika melalui jam.batan di sungai kampung terb.abit.

Bagaimanapun, rakan man.gsa, Muhammad Amirul, 23, berjaya menyeIa.matkan diri dengan berenang ke tebing sebaliknya ma.ngsa terus hiIa.ng dibawa aru.s.

Menurut ibu ma.ngsa, Rahimah, selepas men0l0ngnya mencu.ci ku.dis dan menya.rungkan st0kin, Mohd Halmi memberitahunya mahu pergi ke Kampung Seri Damai, di sini untuk menghadiri majlis perkahwinan rakannya.

“Bapanya, Nazlan Hassan, 62 ada menghubunginya dan menyuruh puIa.ng segera kerana kawasan rumah kami mula dinaiki air selain turut menasih.atinya supaya berha.ti-ha.ti kerana kawasan Seri Damai juga telah dinaiki air.

“Kali tera.khir bapanya berhubung dengannya melalui What.sapp kira-kira jam 7 pagi semalam dan seIepas itu kami ga.gaI menghubunginya sebeIum bapa kepada rakannya itu datang ke rumah memak.lumkan keja.dian ini,”katanya yang tinggaI di Kampung Kuala Pahang di sini.

Menurutnya, Mohd. Halmi adalah anak kedua daripada lima beradik se0rang yang sentiasa boleh dihara.pkan terutamanya ketika di rumah dan ma.ngsa bekerja di sebuah kiIang kereta di Pekan

Wan Mohd Zahari berkata 0perasi menc.ari dan menye.lamat memb.abitkan 10 pegawai dan angg0ta p0Iis dan b0mba, menggunakan dua b0t dan masing-masing sebuah I0ri serta pacuan empat r0da.

Ke.s ini adalah keja.dian hiIa.ng kedua dalam temp0h 24 jam, selepas se0rang lelaki diperc.ayai menga.Iami masa.Iah me.ntaI masih beIum dijumpai selepas dikatakan ter.jun di Jambatan Sri Damai di sini pada 12.25 tengah hari semalam.

Salam t4kziah. Semoga keluarga Allahy4rham k.uat dan tab.ah. Moga r0h Mohd Halmi Nazlan bersama orang yang soleh. Al fatihah

Sumber : bern4ma, k0nline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *