Viral

” Zaid Ditldurkan Sepenuhnya ” Tular Kanak Kanak Terj4tuh Dari Tingkat 2 Tempat Rekreasi

Kanak-kanak berusia 22 bulan yang mengalami pend4rahan dalam4n pada 0tak selepas terj4tuh dari bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam kini ditidurkan.

Ibu saudaranya, Huda Mahmud, 42, memaklumkan, Zaid Harith ditldurkan sepenuhnya untuk mengelak bahagian sensitif itu mengalami keced.eraan lebih seri.us.

“Zaid ditldurkan sepenuhnya untuk elak ‘second brain inj.ury’. (Masa ja.tuh semalam ‘first brain inj.ury’.

‘Second brain inj.ury’ adalah apa-apa injury selepas ja.tuh, yang disebabkan oleh fakt0r lain).

“Kepala belah kiri beng.kak sebab ada penda.rahan bawah ‘scalp’, tengk0rak sebelah kiri re.tak, namun penda.rahan di 0tak sangat kecil, tak significant, mungkin tak perlu 0perati0n.

“Bahagian angg0ta badan, 0rgan lain semua 0k tak ada apa-apa, Alhamdulillah.

Cuma d0kt0r kata Zaid kurang sta.bil. Tekan.an dar4h agak rendah,” kongsi Huda menerusi perbualan bersama ibu ma.ngsa juga merupakan adik iparnya di laman Twitter miliknya pada Isnin.

Dalam keja.dian pada pagi Ahad itu, mang.sa dipercayai terj.atuh dari aras dua bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam aki.bat lantai kayu patah.

Kanak-kanak jatuh bangunan tinjau kini ditidurkan

Mengulas lanjut, Huda yang mewakili keluarga adiknya itu turut mem0h0n semua mend0akan agar Zaid tidak perlu menj.alani pembe.dahan dan dijauhkan daripada sebarang k0mplikasi, jang.kitan atau apa-apa risik0 dari ubat, dar.ah atau sebarang pr0sedur dilakukan.

“Jazakumullahu khayran semua atas d0a, ban.tuan dan sumbangan dalam pelbagai bentuk.

Kami sangat-sangat menghargainya dan sangat perlukan d0a dari semua,” katanya.

Pada Ahad, pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) turut menzahirkan rasa simpati terhadap insid3n yang meni.mpa kanak-kanak terbabit.

MBSA dalam kenyataannya memaklumkan telah membuat semakan segera dan mendapati bangunan tin.jau Taman Rekreasi Wetland Setia Alam adalah di bawah pengurusan pemaju Bandar Setia Alam.

“Pihak MBSA akan membantu memanjangkan isu ini kepada pihak pemaju untuk tin.dakan lanjut bagi mengelakkan ins.iden yang tidak diingini berlaku.

“Selain itu, pihak MBSA juga akan memaklumkan kepada pihak pemaju untuk membuat penyelenggaraan dan pemantauan secara berkala bagi taman-taman awam yang masih belum diserahkan kepada MBSA,” kata kenyataan itu.

Sumber : Astr0awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *