Jenayah

‘Ya Allah Comelnya Kamu Sayang’ – Anak 2tahun Menlnggal Dunia Dider4 Keluarganya Sendiri.

Betong: Kanak-kanak lelaki berusia dua tahun menin.ggaI dunia dengan ke.san kecede.raan dan Ie.bam di beberapa bahagian ba.dan dipercayai menjadi ma.ngsa de.ra ahli keluarganya.

Ketua PoIis Daerah Betong Deputi Superintendan Zamry Alli berkata, pihaknya dimak.lumkan oleh se0rang pegawai peru.batan dari H0spital Betong mengenai se0rang kanak-kanak menin.ggaI dunia yang disya.ki dide.ra pada 3.45 petang hari ini.

“Berti.ndak atas mak.Iumat berkenaan, p0Iis pergi ke h0spital terba.bit bagi mengesahkan perkara itu.

“Hasil pemeri.ksaan pegawai perub.atan terdapat beberapa ke.san kecede.raan dan Ie.bam di beberapa bahagian ba.dan kanak-kanak itu yang berkemungkinan menyebabkan pun.ca kema.tiannya,” katanya.

Berita se.dih tersebut turut disahkan juga oleh bapa saudara kanak kanak maIa.ng itu.

Malah terdapat hantaran yang dim.uat naik saIah seorang ahli keluarga dipercayai bapa saudara kanak-kanak tersebut meminta agar orang ramai yang mengenali sus.pek untuk segera menghubunginya.

Menurutnya, kanak-kanak maIa.ng itu dikatakan dihantar oleh keluarganya ke h0spital pada 3 petang.

“P0Iis sudah mena.han empat ahli keluarga kanak-kanak berkenaan yang berusia lingkungan 22 hingga 65 tahun termasuk ibu bapanya.

“Sias.atan dijalankan mengikut Sek.syen 302 Kanun Kesek.saan kerana memb.unuh.

Zamry berkata, kesemua sus.pek akan dibuat dire.man untuk sias.atan selanjutnya.

“Kita memoh0n orang ramai tldak membuat sebarang spekuIasi yang tidak tepat berkaitan ke.s ini.

“Serahkan kepada pihak p0Iis untuk melakukan sias.atan secara menyeluruh bagi mengenal pasti pihak yang bertanggungjawab,” katanya.

salam t4kziah.Se.bak da.da bila dengar keja.dian macam ni. Damailah adik Arif di alam sana. Syurga tempatmu sayang.Al Fatihah.

 

sumber : hm / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *