Semasa

Wanlta Warga Emas M4ut Kereta Dipandu Anak Tak Lepas Mem0t0ng.

Kuala Krai : Seorang m.aut, manakala sembilan lagi termasuk kanak-kanak berusia dua tahun ced.era apabila sebuah kereta berte.mbung dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) di Kil0meter 106.1 Jalan K0ta Bharu-Gua Musang dekat Sungai Sam di sini, pagi hari ini.

Ketua P0Iis Daerah Kuala Krai Superint.endan Suzaimi Mohammad berkata, ma.ngsa yang m.aut itu adalah seorang wanita warga emas dikenali sebagai Eshah Ismail, 70, yang menaiki MPV jenis Naza Ria.

Menurutnya, sembilan yang lain memb.abitkan tiga lelaki dan tiga wanita juga menaiki Naza Ria menga.lami kecede.raan, manakala pemandu dan dua penu.mpang Pr0t0n Suprima termasuk kanak-kanak menga.lami kecede.raan di ba.dan.

“Pada 6.50 pagi tadi, kami mene.rima pan.ggilan kecem.asan berhubung kemaI.angan yang berl.aku memb.abitkan dua kenderaan dan terd.apat seorang ma.ngsa menin.ggaI du.nia di l0kasi keja.dian.

“Sias.atan awal mend.apati Prot0n Suprima yang dip.andu angg0ta tntera berusia 31 tahun dari arah Kota Bharu menghala ke Gua Musang.

“Setibanya di l0kasi keja. dian, secara tiba-tiba MPV dipa. ndu lelaki berusia 48 tahun yang datang dari arah bertenta.ngan cuba mem0t0ng kenderaan lain, namun ga.gaI berbuat demikian dan menyeb.abkan berla.kunya perte.mbungan antara kenderaan terb.abit.

“Ibu pemandu berken.aan yang berada di belakang tempat duduk pem.andu dis.ahkan menin.ggaI du.nia di l0kasi keja.dian aki.bat kecede.raan di kep.aIa,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Suzaimi berkata, ma.ngsa yang m.aut dan cede.ra diha.ntar ke H0spital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai.

“Ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya ta.bah atas kehiI.angan ibu tersayang. Al fatihah

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *