Keluarga

Video: Cadang nk Buat Tiktok dgn Mak, Sekali Awek Masej Cakap Dah Ngand0ng Anak Lelaki tu

Sebut sahaja TikTok pasti ramai sudah terbayang video lucu yang sering menjadi tontonan ramai.

Semestinya aplikasi ini trend yang makin hangat dan menjadi ikutan ramai orang.

Ramai orang beranggapan bahawa aplikasi TikTok hanyalah aplikasi untuk penggunanya berhibur.

Akan tetapi, menurutnya terdapat manfaat lain yang boleh didapati melalui aplikasi tersebut dari segi pendidikan, bisnes, travel, tip kehidupan, nasihat kewangan dan banyak lagi.

Rupanya memang terdapat pelbagai konten yang bukan sahaja ‘fun’ tetapi juga boleh menambahkan ilmu pengetahuan kita.

Anda hanya perlu ikuti akaun yang menghasilkan konten seperti itu dan TikTok akan berikan feeds yang sama.

Tidak dapat disangkal bahawa aplikasi TikTok ini turut hype di Malaysia.

Apa kata baca artikel berkaitan TikTok yang lucu.

Cadang nk Buat Tiktok dgn Mak, Sekali Awek Masej Cakap Dah Ngand0ng Anak Lelaki tu

Hubungan kekeluargaan merupakan perkara paling penting dalam hidup setiap insan, lebih-lebih lagi dengan ibu bapa kita.

Adakalanya gurauan juga mampu menjadi satu cara untuk merapatkan lagi hubungan.

Paling seronok jika memiliki ibu bapa yang sporting, sudah tentu hubungan dengan anak dilihat seperti kawan baik.

Tapi ‘sempoi’ macam mana pun ibu bapa kita belum tentu boleh terima gurauan melampau.

Menerusi video oleh pemuda dengan nama @azrisfx ini mengajak ibunya untuk membuat video di TokTok

Namun secara tiba-tiba muncul satu mesej dari aplikasi berkenaan dari seorang wanita kononnya mengatakan dirinya hamil.

Video ada di Bawah Sekali

Terkejut melihat mesej ‘prank’ berkenaan, ibu kepada pemuda berkenaan menjerit dan terus memukul anaknya.

Pemuda berkenaan kemudian hanya mampu ketawa melihat reaksi ibunya yang terus keluar dari kereta.

Diruangan komen, rata-rata pengguna terhibur dengan prank tersebut namun akui kasihan dan risau dengan ibunya yang teruk dikenakan oleh pemuda itu.

Kata netizen lagi, prank yang dilakukan oleh pemuda itu sememangnya menjadi.

Video ada di Bawah Sekali

 

Link VIDEO: SILA LIHAT SINI

Jika anda berniat untuk prank ibu bapa anda seperti ini, lebih baik fikir panjang-panjang terlebih dahulu, bimbang akan kena lebih teruk dari pemuda ini.

Terdahulu, Tular Apabila Lelaki Menggunakan Cara yg Sama guna Tiktok Kenakan Isteri “SIAPA Sharina?”

Itulah soalan yang terpacul daripada mulut seorang isteri tatkala melihat nama wanita tidak dikenali muncul pada skrin telefon suaminya dengan mesej “I miss you sayang.”

Menerusi satu video tular di Twitter, kelihatan wanita itu seolah-olah cuba merebut telefon suaminya sejurus dia melihat mesej berkenaan.

Video Ada di Bawah Sekali

Tampil bercerita kepada mStar, Akmal Hizzat, 29, mengakui mesej yang muncul itu merupakan satu prank yang dibuat menggunakan filter terbaharu di aplikasi TikTok.

Mesra disapa Akmal, dia mendedahkan isterinya, Fatin Noraishah Shafika, 27, agak marah dan terkejut sebelum dia membuat penjelasan sebenar.

Video: Kantoi Layan Tiktok dgn Istri, Sekali 'Skandal' Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Paparan skrin video tular itu di Twitter.

“Masa tu kami dalam kereta nak pergi hantar barang ke rumah saudara.

Masa dia tengah mekap, saya cubalah rakam video TikTok dengan filter terbaharu tu.

“Mula-mula nampak mesej Sharina tu, memang dia percaya.

Reaksi dia agak marah, dia genggam tangan dan baju saya.

“Saya minta dia sabar, saya jelaskan bahawa ia filter TikTok.

Lepas tu pun dia masih tanya siapa Sharina. Sebenarnya saya reka je nama tu,” ujarnya.

Bila dah main TikTok, banyak je ilmu yang saya dapat.

Menurut Akmal yang juga jurutera projek di ibu negara, dia sama sekali tidak menyangka video TikTok yang dikongsi di Twitter itu menerima lebih 120,000 tontonan.

Malah katanya, ramai netizen yang terhibur, tak kurang juga yang bertanyakan nasibnya selepas ‘kantoi’ dengan isteri sendiri.

“Filter tu sekadar nak kenakan isteri, tak sangka sekali buat terus menjadi.

Saya pun tak jangka akan viral, sebab saya kongsi je di media sosial macam biasa.

Video: Kantoi Layan Tiktok dgn Istri, Sekali 'Skandal' Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Pasangan ini baru sahaja meraikan ulang tahun perkahwinan pertama pada September lalu.

“Ada yang kata saya kena tidur luarlah selepas kantoi.

Alhamdulillah tiada yang kecam, orang ramai pun faham ia sekadar jenaka,” katanya.

Menurut Akmal yang menetap di Ampang, Selangor, dia juga mengakui seronok menggunakan aplikasi TikTok.

Malah katanya, ia berbeza dengan pandangan segelintir pihak suatu masa lalu yang menganggap aplikasi itu hanya sesuai untuk remaja.

Video Ada di Bawah Sekali

Video: Kantoi Layan Tiktok dgn Istri, Sekali 'Skandal' Hantar Masej Sayang Rindu Bagai

Akmal tak sangka video prank isterinya akan meraih perhatian ramai.

“Mula-mula dulu memang tak dinafikan persepsi mengenai TikTok. Buka je ada budak menari dan sebagainya.

“Bila dah main TikTok, banyak je ilmu yang saya dapat. Ada yang kongsi video masakan, kereta, perubatan dan sebagainya,” ujarnya.

Bercerita mengenai dia dan isteri, Akmal mendedahkan mereka baharu sahaja meraikan ulang tahun perkahwinan yang pertama pada 29 September lalu.

Video ada di Bawah Sekali

Sehingga kini, video prank itu turut menerima hampir 4,000 ulang kicau (Retweet) di Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *