Semasa

VIDE0: Penerjun Profesional Negara Temui AjaI Ketika MeIakukan Pnerjunan Dari Menara KLCC

Putrajaya : Seorang peserta trjun tapak, m4ut selepas dipercayai terjtuh ketika melakukan latihan payung terjun dari bangunan Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) di sini, Jumaat.

Dalam kejad1an 5.35 petang itu Azuan Taharudin, 49, bersama tujuh lagi penerjun Pasukan Perbadanan Putrajaya (PPj) sedang melakukan latihan terjun4n tapak sempena Hari Wilayah 2021.

Terkjut dengan posting sahabat saya Haziq Sky dimana mendapat tahu sahabat yang mula memperkenalkan saya dengan dunia sky diving dan banyak juga video aksi dia saya suka tengok pasal Sky diving (Base Jump) iaitu saudara Azuan Taharudin baru menghembuskan n4fas terakhir jam 8.00 malam tadi.

Mohon semua yang mengenali beliau dapat hadiahkan Al Fatihah dan berdoa semoga r0h beliau di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman.

Abang wan terkenal dengan trjunan BASE dengan aksi Unpack Jump (Jump dari bangunan tanpa melipat payung atau parachute)- Syukriey Saidin Offcial.

Pergimu pada hari baik bang, banyak nasihat, pandagan dan ilmu yg abg berikan berkenaan sukan skydiving.

Moga2 abg Azuan Taharudin tenang disana bersama2 para solehin & ditempatkan dikalangan org yg beriman, Salam Takziah pada keluarga Abg, Al-fatihah – Mohd Hilmie.

Ketua PoIis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd Fadzil Ali berkata, ketika melakukan terjunan, mngsa dikatakan hiIang kawalan terhadap payung terjun yang digunakan dan j4tuh di sisi bangunan itu.

Mngsa yang p4rah dibawa ke H0spital Putrajaya untuk rwatan dan kemudian disahkan mninggaI dunia 6.10 petang, katanya ketika dihubungi pada Jumaat.

Beliau berkata, latihan Terjun Tapak 2021 ini, dikelolakan pegawai PPj dan ia meIibatkan pasukan penerjun dari pelbagai agensi termasuk agensi berkenaan.

Bagaimanapun, pihak penganjur tidak membuat sebarang pemakluman kepada pihak berkuasa termasuk poIis ketika latihan diadakan, katanya.

Semoga keluarga arwh tabah dia seorang yang berpengalaman sudah ketentuan yang maha esa dia pergi dengan minatnya, pergi meninggaIkan bidang yang dicintainya pada hari jumaat yang mulia.Al fatihah.

Sumber : MT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *