Semasa

Vide0 : Jnazah Penyanyi Siti Sarah SeIamat Dikebumikan Dalam Suasana Yang Hiba

Petaling Jaya:Jnazah Allahyrhamah Siti Sarah Raissuddin seIamat dikebumikan selepas waktu Zohor kira-kira jam 1.38 tengah hari di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak dekat sini sebentar tadi.

Suaminya, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad turut kelihatan mengenakan peraIatan perIindungan diri (PPE) untuk mengiringi perjalanan akhlr isterinya yang tercinta selain membantu urusan pengebvmian.

Terdahulu jnazah Allahyrhamah Siti Sarah Raissuddin selamat tiba di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak dekat sini sebentar tadi.

Van yang membawa jnazah Allahyrhamah tiba di tanah perkburan tersebut kira-kira jam 12.40 tengah hari selepas bergerak dari Hspital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia kira-kira jam 12.13 tengah hari.

Sebuah sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) berwarna hltam membawa ahli keluarga Allahyrhamah kelihatan menyusuli van jnazah tersebut.

Anggo.ta poIis memaklumkan hanya ahli keluarga terdekat sahaja dibenarkan memasuki kawasan tanah perkburan.

Video:

Shuib ‘cemburu’ pem3rgian Siti Sarah – “Apakah kebaikan arwh isteri hingga semua orang mahu mendoakan keajaiban dan kesembuhan buatnya?

Kuala Lumpur: Pemergian penyanyi Allahy4rhamah Siti Sarah Raissuddin yang men1nggl dn1a hari ini amat dicemburui apabila terlalu ramai insan dikenali mahupun tidak dikenali menitipkan doa buatnya.

Suaminya yang juga pelakon dan pelawak popular, Shuib berkata, dia juga tertanya-tanya apakah kebaikan Allahy4rhamah ketika hayatnya.

“Bertalu-talu saya mendapat mesej dan video dari seluruh pelusuk negara yang menganjurkan bacaan Yassin dan doa selamat buat arwh. Tidak kurang juga menghantar gambar memaklumkan soal hajat dilakukan. Malah, ada sebahagiannya daripada nombor telefon yang tidak saya kenali.

“Apakah kebaikan arwh isteri hingga semua orang mahu mendoakan keajaiban dan kesembuhan buatnya? Perkara ini membuatkan saya tertanya-tanya dalam diri sendiri.

“Terlalu ramai ambil tahu mengenai perkembangan arwh. Benar, saya ‘cemburu’ dengan pemergiannya,” katanya.

Menurut Shuib, dia reda jika arwh dijemput Allah ketika berada dalam keadaan krit1kal di hospital Jumaat lalu.

“Kami pernah bercakap soal kem4t1an. Malah, arwh isteri pernah cakap kalau boleh mahu men1nggl dn1a pada hari Jumaat iaitu penghulu hari. Dia mahu mendapat ‘husnul khatimah’ dan lepas s3ks4aan kubvr.

“Jika ikutkan, saya reda seandainya Allah menc4but ny4wanya ketika n4zal dan paras bacaan oksigen menurun pada Jumaat lalu. Namun, Allah memberikan arwh sedikit masa lagi untuk hidup. Akhirnya, hari ini arwh pergi juga,” katanya.

 

Allahy4rhamah Siti Sarah mengh3mbuskan nafas terakhir di 1CU, HCTM akibat C0V1D-19, jam 5.13 pagi ini.

Pemergian penyanyi lagu Semakin itu disahkan oleh Shuib sendiri laman Instagram (IG).

Terdahulu, ibu kepada empat cahaya mata itu berada dalam keadaan k0ma selepas dan bert4rung ny4wa akibat C0V1D-19 selepas lebih 48 jam ditidurkan.

Siti Sarah terpaksa ditidurkan dan melahirkan bayi lelaki, Ayash Affan melalui pembed4han tanpa sedar, jam 5 petang pada Jumaat lalu.

Pada Jumaat lalu, paras oksigen jatuh sehingga 40 peratus, kemudiannya meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi, namun menunjukkan perkembangan positif meningkat sehingga 85 peratus, kelmarin.

Pada 27 Julai lalu, Siti Sarah mengesahkan dirinya dan keluarga positif C0V1D-19.

Selain Siti Sarah dan suami, Shuib serta tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, disahkan positif.

Bagaimanapun, Shuib bersama anak-anak disahkan negatif selepas melakukan kuarantin kendiri selama 14 hari.

Sumber : kosmo / maIaysia gazzete

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *