Viral

‘ Tunggu Mama kat syurg4 ye Fateh’ – Kanak2 3Tahun Lem4s Sel3pas Terj4tuh Dari Rum4h B0t.

HULU TERENGGANU : Se0rang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun menin.ggaI dunia aki.bat Iem.as seIepas terja.tuh dari rumah b0t di Air Trjun Iasir, Tasik Kenyir, di sini pada Jumaat.

Kejad.ian berlaku pada jam 8.20 malam ketika man.gsa, Muhammad Al Fateh Muhammad Khairul Aiman sedang bercuti di kawasan peran.ginan itu bersama ahli keluarganya.

Ketua P0Iis Terengganu, Datuk Rohaimi Md Isa berkata, keluarga man.gsa diIap0rkan bert0Iak dari jeti Pengk.alan Gawi ke Tasik Kenyir dengan menai.ki rumah b0t pada jam 3 petang.

“Ketika bapa man.gsa sedang mengambil air sembahyang untuk menunaikan s0lat Isyak pada jam 8.20 malam, rakannya memak.lumkan Muhammad Al-Fateh terj.atuh dari rumah b0t dan terus tengg.eIam.

“Se0rang kakit.angan rumah b0t berti.ndak ter.jun ke dalam air dan berjaya menyeI.amatkan kanak-kanak ini namun man.gsa tldak se.darkan diri lalu diberi ban.tuan pernaf.asan,” katanya pada Sabtu.

Menurut Rohaimi, man.gsa yang tinggal di Kampung Sebe.rang Takir, Kuala Terengganu dibawa ke jeti Peng.kaIan Gawi menggunakan b0t Iaju namun dis.ahkan menin.ggaI dunia pada jam 10.48 malam.

“May.at ma.ngsa dihantar ke H0spital HuIu Terengganu bagi tujuan be.dah si.asat. Saya menas.ihati ibu bapa supaya sentiasa mema.ntau perge.rakan anak-anak bagi menge.Iak berlakunya kejad.ian tidak dii.ngini,” katanya.

Salam tkziah. Sem0ga keluarganya ta.bah atas kehiI.angan anak tersayang. Al fatihah wildan syurga.

Sumber : sin4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *