Viral

Tuk4ng Guntlng M4ut Kemal4ngan Kereta Dip4ndu Terpvtus Dua di Kuala Selang0r.

KUALA SELANGOR : Se0rang tuk.ang gunting rambut m.aut apabila kereta Prot0n Wira dipan.dunya hil.ang kaw.alan dan terp.utus dua selepas dire.mpuh sebuah V0lkswagen G0lf di kilometer 28 Jalan Kuala Selangor-Kuala Lumpur pada Ahad.

Kejad.ian jam 10 malam itu menyeb.abkan ma.ngsa, Mohamad Zulkhairin Syazwan Abdullah, 22, yang beral.amat di Kampung Bahagia Mersing menin.ggal dunia di tempat kejad.ian.

Ketua P0lis Daerah Kuala Selangor, Superi.ntendan Ramli Kasa berkata, sias.atan awal p0lis mend.apati kemal.angan itu memb.abitkan tiga kenderaan.

Menurutnya, ketika kejad.ian kereta dipa.ndu ma.ngsa dalam perjal.anan dari Bestari Jaya menuju ke Sungai Bul0h berg.esel dengan sebuah kereta Prot0n Wira di la.luan sama.

“Kejad.ian itu mengaki.batkan kereta ma.ngsa hil.ang kaw.alan lalu melan.ggar pembahagi jalan k0nkrit di sebelah kanan dan mema.suki laluan berte.ntangan sebelum dire.mpuh V0lkswagen G0lf.

“Re.mpuhan itu menyeb.abkan kereta ma.ngsa terp.utus dua dan berpusing 50 meter dari tempat kejad.ian,” katanya kepada Slnar Harlan di sini pada Isnin.

Beliau berkata, may.at ma.ngsa dibawa ke H0spital Tanj0ng Karang untuk bed.ah sias.at dan k.es disias.at mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam takz.iah diucapkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan ar.wah. Sem0ga tabah mengh.adapi dug.aan ini. Alfatihah..

Sumber : SH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *