Viral

Terkini – Tiga Kanak2 T3rmasuk 2 B3radik Dilap0rkan Hil4ng Akhirnya Dit3mukan Lem4s Di M4ngkuk Setiu.

Setiu: Penca.rian tiga kanak-kanak yang diIap0rkan hiI.ang di muara sungai Kampung Mangkuk, di sini berakhlr apabila ketiga-tiga mereka ditem.ukan Iem.as, pagi ini.

Ma.yat dua beradik, Nur Amni Insyirah Saiful Tarmizi, 9, dan Muhammad Aryan Faheem, 7, ditem.ukan penduduk kampung yang melakukan penca.rian, jam 2.30 pagi.

Ma.yat sepupunya, Nurulhasha Humaira Che Mohd Humaizi, 11, ditem.ukan di permukaan air kira-kira jam 8.15 pagi.

Sepupu man.gsa, Nur Ilyasa Sofiea Mohd Hasry, 19, berkata, ma.yat ketiga-tiga sepupunya dite.mui penduduk dan angg0ta penyeI.amat tldak jauh dari l0kasi kejad.ian.

“Saya bersyukur kerana semua mereka dite.mui dalam masa yang singkat. Amni dite.mui kira-kira 800 meter dari l0kasi kejad.ian, manakala adiknya, Aryan dikatakan dite.mui pada jarak 1.5 kilometer.

“Nurulhasha dite.mui tera.pung kira-kira enam meter daripada l0kasi kejad.ian,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Berikutan pene.muan itu, dia mewakili ahli keluarga mengucapkan terima kasih kepada semua yang terbabit dalam 0perasi menca.ri tiga sepupunya itu.

Semalam, man.gsa diIap0rkan Iem.as selepas dihan.yutkan arus ketika bermain air sambil mencari kepah di betlng pasir berhampiran muara sungai kira-kira 50 meter dari tebing, jam 5.30 petang.

Man.gsa bersama ahli keluarganya dikatakan ke l0kasi berken.aan untuk berkelah sambil memancing di kawasan berkenaan.

Ma.yat man.gsa dibawa ke Hspital Setiu untuk be.dah s.iasat.

Salam tkziah kpd keluarga. Sem0ga tbah atas peme.rgian ank tercinta. Syurga tempat mereka. Al fatihah buat wildan2 syurga.

Sumber: hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *