Viral

Terkini – Jahidah M4sih K0ma `Bad4nnya Seperti Rob0t’, Kandung4n Sudah M4suk 7Bulan.

Seremban: “Walaupun sudah lima bulan lnsi.den itu berlaku, namun kakak masih dalam keadaan terbarlng k0ma dan tldak boleh berge.rak hingga kini,” ujar Fauziah Nordin, adik kepada Jahidah Nordin, 43, yang pa.rah disya.ki dipuk.ul suaminya pada 4 Mei lalu.

Fauziah, 40, berkata, tlada peru.bahan p0sitif berlaku pada angg.ota tu.buh adiknya yang turut dipntau kakltangan h0spital dan kIinik kesi.hatan.

Menurutnya, anggo.ta badan Jahidah se0lah-olah seperti r0bot (meng.eras) dan tlada apa-apa perge.rakan dapat dilakukan.

“Dia juga masih beIum boleh mengeIuarkan suara sekali gus tldak dapat berk0munikasi dengan orang lain.

“Keadaan kedua-dua matanya juga seperti orang juIing. Memang se.dih melihat keadaannya. Namun kami sedikit lega apabila jururwat memberitahu keadaan anak sedang dika.ndung Jahidah dalam keadaan baik dan kini sudah memasuki tujuh bulan,” katanya tadi.

Dia yang men.etap di Bandar Sri Sendayan di sini, a.kui blmbang kerana Jahidah akan meIahirkan anak dalam temp0h kira-kira dua bulan lagi.

“Memang rasa blmbang kerana dia masih beIum sedar sedangkan temp0h bersaIin tldak Iama lagi.

“Minggu depan kami perlu membawa dia ke kIinik kesi.hatan bagi membuat pemeriksaan terhadap kandu.ngannya,” katanya yang dia.manahkan oleh keluarga menjaga kakak sulung daripada tujuh beradik itu.

Dalam pada itu, Fauziah berkata, sehingga kini gaji Jahidah tldak dapat diuruskan.

“Wang gajinya tldak boleh diambil kerana perlu membuat kad me.sin pengeIuaran wang (ATM) yang baharu sedangkan dia dalam keadaan terI.antar.

“Dalam masa sama, saya perlu buat persiapan tentang keperluan apabila dia bersaIin nanti,” katanya yang kadangkala bun.tu memlkirkan perkara berkenaan.

Orang ramai yang mahu membntu boleh menyaIurkannya menerusi akaun CIMB Bank Fauziah Nordin 7617797037.

Kisah Jahidah yang juga penjawat awam di Johor mendapat perha.tian seIepas k0ma aklbat menga.Iami kecede.raan ser.ius di kepaIa dan teng.korak disya.ki aklbat dipu.kul suami di rumah mereka pada 4 Mei lalu.

Suaminya sudah ditduh di Mahka.mah Sek.syen Johor Bahru, atas tudu.han itu mengikut Seks.yen 325 Kanun Kesksaan.

Sumber: hm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *