Semasa

Terkejut Orang Ramai, Rakaman Detik Detik Di Mana Seekor Bab1 Hutan Masuk Shopping Mall Buat Netizen Terhibur

Putrajaya: Pengunjung pusat beli belah Alamanda di sini, gempar apabila seekor babl hutan dewasa mencer0boh masuk premls berkenaan.

Dalam kejadian 12.38 tengah hari tadi, video haiwan itu yang berada di dalam kedai menjual peralatan sukan sempat dirakam pengunjung yang berada di pusat beli itu sebelum tular di media sosial.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Putrajaya, Shaari Abdullah berkata, pihaknya menerima panggilan kecem.asan berhubung kehadiran halwan itu sebelum bergegas ke l0kasi.

Menurutnya, seramai lapan anggota bomba bersama dua jentera dan sebuah kenderaan Unit Bantuan Perkhidmatan Kece.masan (EMRS) bergegass ke pusat beli belah itu untuk memberi bantvan.

Katanya, setibanya di l0kasi, anggota bomba mendapati babl hutan itu masih berlegar-legar di dalam sebuah premis menjual pakaian dan peralatan sukan.

Macam mana babi boleh tersesat masuk dalam kedai Al-Ikhsan di Alamanda Shopping Centre ni? 😄Video yang dikongsikan netizen di Twitter.

Posted by Cyberjaya Info on Saturday, December 5, 2020

Anggota bomba berjaya menghalav haiwan itu keluar dan menuju ke arah padang ragbi berdekatan pusat beli belah berkenaan.

“Kess itu diserahkan kepada Jabatan Hidupan Llar Perbadanan Putrajaya (PPj) untuk tindakan selanjutnya,” katanya ketika dihubungi tadi.

Sumber mengatakan di Alamanda.Macam mana Babi boleh terlepas dalam mall?Bukan kena scan dulu dan check-in? 🙃 Sumber : whatsapp group gengf2——————————-Bangimart.com Sayur,ayam,runcitpenghantaran esok !

Posted by ibangi.my : Bandar Baru Bangi Online Community on Saturday, December 5, 2020

Menurut sumber, haiwan itu dipercayai terse.sat dan memasuki kompleks beli belah itu.

Reaksi Orang Ramai

Tak hairan pun benda ni berlaku sbb kawasan habltat depa bnyak dah kena cer0boh.. kat kawasan umah makcik ni sekarang 1 family diaorg selalu melilav sbb nya hutan² seberang sungai berhampiran umah makcik banyak naik taman² perumahan.

Dia masuk bahagian kasut! mungkin high heels dia sdh r0sak nak gantl baru!.

Dia baru tau putrajaya dah bebas pkpb la tu…dia scan mysejahtera pkai apa ya terlepas Kat pintu masuk.

Dia perasan dah bulih rentas daerah tu yang dia nak soping tu.

Sumber : HMetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *