Semasa

Subhanallah, Pemergian Yang Mulia, Setiap Waktu Datang Berjemaah Di Masjid, Warga Emas Menlnggal Dunia Ketlka S0lat lsyak.

KAJANG : Seorang war.ga emas menin.ggal dunia ketika sedang s0lat Isyak berjemaah di Masjid Bandar Seri Putra di sini malam tadi.

Pengerusi Masjid, Dr Mohd Farid Ravi Abdullah berkata, ketika keja.dian, Abdul Latif Salleh, 75, tiba-tiba ja.tuh ketika sedang s0lat.

“Arw.ah se0rang jemaah te.gar Masjid Bandar Seri Putra dan setiap waktu akan datang berjemaah ke masjid ini dengan menunggang motosikal.

“Dia tiba-tiba ja.tuh ketika dalam rakaat kedua sebelum masuk rakaat ketiga waktu s0lat Isyak malam tadi,” katanya ketika dihubungi tadi.

Katanya, cara kema.tian arw.ah memang dicemb.urui kerana menin.ggal dunia ketika sedang s0lat dan arw.ah tidak menunjukkan sebarang perubahan ketika hadir ke masjid ini untuk s0lat berjemaah.

“Ketika itu arw.ah s0lat di saf kedua dalam keadaan ikut pr0sedur 0perasi standard (SOP) dan penjarakan fizikal dan cara kema.tian ini amat baik, ketika s0lat berjemaah di masjid. Arw.ah ketika itu sedang berdiri sebelum ja.tuh di rakaat kedua dan terus tidak se.darkan diri selain cuba diberi ban.tuan perna.fasan.

“Pihak masjid kemudiannya menghubungi amb.ulans yang membawa arw.ah ke H0spital Serdang sebelum disahkan meni.nggal dunia sebaik tiba di h0spital. Ini kejadian pertama jemaah meni.nggal dunia ketika sedang s0lat di masjid ini,” katanya yang juga penceramah bebas ini.

Mohd Farid berkata, jena.zah selamat dike.bumikan jam 10.45 pagi tadi di Tanah Perku.buran Islam Bandar Seri Putra, Kajang.

Sumber : w0wberlta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *