Semasa

Subhanallah, Kisah Anak Lelaki 10tahun Bercita-cita Menyempurnakan Hafalan Al-quran 30juzuk Untuk Ibunya, Namun Anak Ini Telah Pergi Buat Selama-lamanya.

Muhammad Ibrahim Wafiq, se0rang budak lelaki berusia 10 tahun yang menghemb.uskan na.fas tera.khir kerana penya.kit yang dihida.pinya sejak Mei 2020. Sebelum menghem.buskan na.fas tera.khir, budak lelaki yang biasa disebut Baim itu telah menyatakan cita-citanya yang mulia.

Telah diketahui bahawa Baim telah didaftarkan sebagai pelajar di Rumah Quran Az-Zahra, Kota Bekasi. Dia benar-benar ingin mengha.biskan hafalan Al-Quran kerana dia ingin meletakkan mahk0ta pada ibunya.

“Tahun ini sasarannya adalah untuk menghafal bab ke-29, dia ingin mengenakan mahkpta (perarakan lulus untuk menghafal Al-Quran) kepada ibunya,” kata Ika.

Baim berte.kad atas kehendaknya walaupun dia dimasukkan ke h0spital. Baim diketahui mempunyai tum0r ga.nas. Dia masih berusaha ke.ras untuk mencapai cita-citanya.

Berbaring di katil h0spital, Baim sering meminta ibu bapanya untuk membantunya menghafal Al-Quran. Dia juga keliha.tan tidak merasakan kegan.asan tum0r yang perlahan-lahan memakan tu.buhnya.

“Ketika di h0spital, dia masih membaca Al-Quran, untuknya berlatih menghafal, maka ibu atau bapanya juga diminta membaca Al-Quran bersama,” kata Ika, ibu.

Semoga Arw4h ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Aminnn

sumber : Inf0SlantarNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *