Keluarga

Subhanallah, Bakal Pengantln Menlnggal Dunia Ketlka Sedang Membaca Al-quran Selepas Menunaikan S0lat Subuh.

SEORANG gadis menjadi bualan netizen apabila menghe.mbuskan na.fas tera.khir sedang membaca Al-Quran selepas menunaikan s0lat Subuh, Khamis lalu. Lebih memi.lukan, gadis itu yang dikenali sebagai Aisyah Bahar, 22, itu dikatakan re.bah dan menin.ggal dunia di pangkuan ayahnya.

Menurut sumber keluarga, pelajar Universiti Islam Hasanuddin, Makassar itu bakal melangsungkan perkahwinannya tidak lama lagi.

“Menin.ggal setelah s0lat subuh, sedang membaca ayat Al-Quran. k0ndisinya sedang puasa sunnah. Ak.hir ha.yatnya mengucap Laa ilaaha illallah. Innalillah..Padahal beliau sebentar lagi akan menikah,” ujar Andi Wahyuni yang juga merupakan sepupu paling rapat arw4h.

Sementara itu, ayah Aishah iaitu Andi Bahar Jufri menceritakan, pada malam keja.dian anaknya itu mema.klumkan mahu berpuasa sunat Hari Khamis.

Aisyah bersama ibu bapanya.

“Selepas selepas bersahur, kami pergi sembahyang Subuh berjemaah di masjid. Sebaik sahaja pulang dari masjid, arw4h meminta izin untuk memperdengarkan ayat-ayat Al-Quran sambil saya memeriksa bacaaannya.

“Hanya dalam beberapa ayat, arw4h re.bah secara tiba-tiba dipangkuan saya sebelum mengucap dua kalimah syahadah dan menin.ggal dunia,” ujarnya. Menurut Bahar, selama ini arw.ah tidak pernah menga.lami peny.akit yang seri.us, namun sehari sebelum keja.dian arw.ah mengadu sa.kit kep.ala.

Anda dah baca?Apa pendapat anda,Jangan lupa komen dan share ya,Terima kasih.

Sumber : cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *