Keluarga

Suami Dalam K0ma, Isteri Baru Habis Pantang Kena Jngkitan Kumn & Dimasukkan Ke lCU

Berat mata memandang, berat lagi ujian yang ditanggung keluarga ini apabila suami k0ma kerana menghadapi masalah berkaitan paru-paru.

Tidak cukup dengan itu, isterinya yang baru sahaja habis berpantang dijngkiti kum4n dalam dar4h turut dimasukkan ke unit raw4tan rapi (ICU).

Berkongsi dengan lebih lanjut, sepupu iaitu Emmy Farhany Ahmad berharap orang ramai mendoakan kesembuhan pasangan  ini.

Dalam gambar Ini sepupu saya Fatin Elika Elisya dan suaminya Aizameen Haqim bersama anaknya.

Mereka ada lagi seorang baby girl baru umur 2 bulan dan Fatin baru je habis pantang.

Apa yang cuba saya nak sampaikan berat ujian sepupu saya sekeluarga ni.

Mulanya suaminya kena semput kr0nik kerana memang ada masalah dengan paru-paru yang sekian lama.

Masa kena ser4ng tu suaminya dikejarkan ke hospital dan dimasukkan icu. Sekarang dalam keadaan k0ma.

Dalam tak sedar dah hampir 2 minggu dah sebenarnya.

Sepupu saya Fatin berharap yang suaminya boleh diselamatkan.

Malam tadi pula. Sepupu saya Fatin pula dimasukkan ke icu kerana ada j4ngkitan kum4n dalam dar4h.

Fatin terlalu lemah. Mulanya susp3k dnggi. Bila dar4h drop Fatin terus rebah sampai biru muka.

Maybe terlalu berat nak menanggung ujian dan tekanan emosi dalam keadaan baru je habis pantang bersama 2 anak.

Berat lagi ujian dalam mereka suami isteri di icu, hari ini baby pulak w4rded.

Beberapa hari ini baby kena c1rit b1rit sampai berak berdar4h. Tu yang pergi hospital rupanya baby pun tak okay.

Menurut sepupu, si suami sememangnya mempunyai masalah paru-paru sejak sekian lama.

Selepas diser4ng semput kronik, suami dikejarkan ke hospital dan koma.

Mungkin kerana terlalu tertekan, si isteri pula jatvh s4kit dan disyaki ada jngkitan kum4n dalam d4rah.

Apa yang lebih meruntun hati, bayi yang baru berusia dua bulan turut dimasukkan ke wad kerana masalah kesihatan.

Dah la baby dari dalam pantang kena saw4n tangis. Setiap malam n4ngis tanpa henti.

Puas berubat tapi tak dapat ubati. Hanya mengurangkan sikit saja. Anak sulung pun tengah tak sihat.

Dem4m ecz3ma teruk. Kesian si abang. Saat ini si abang dijaga oleh mak saudaranya.

Jadi saya nak menyeru kepada insan-insan yang mengenali saya please doakan untuk sepupu saya ni sekeluarga.

Berikan kesihatan kepada Fatin dan babynya serta anak sulungnya.

Doakan ada sinar buat Aizameen sedar dari k0ma dan mereka boleh sekeluarga bersama membesarkan anak-anak.

Moga doa kalian diangkat oleh Allah SWT dan hanya Dia saja juga yang dapat membalasnya.

Berat ujian sepupu saya tanggung. Kuat dik Fatin.. Along dan semua family Haji Sahri sayang ko dik.

Sebak sangat. Saat ni rasa macam useless sangat sebab tak boleh balik kampung bagi moral support dekat family.

Ujar sepupu lagi, anak sulung mereka turut jatuh s4kit dan buat sementara waktu ini dijaga oleh ibu saudara. Sebak!

Sumber : Emmy Farhany Ahmad / Ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *