Hiburan

Serina Did4kwa Terlibat Kumpvlan Kartel Da dah, Sekali Ini Komen Chef Wan Yg Mengejvtkn

Chef terkemuka, Datuk Chef Wan tampil memberi kenyataan berhubung 1su anaknya, Serina Redzuawan yang did4kwa terl1bat dengan kumpulan k4rtel d4d4h.

Menurut Chef Wan, dakw4an itu tidak benar dan dia telah menerima khabar berunsur fitn4h mengenainya sejak lebih sebulan lalu.

“Seminggu ini saya terima macam-macam berita palsv berunsur fitn4h konon Rina (Serina) terlibat dengan gang kartel dad4h siap dengan gambar-gambar polis dan segala ceritanya.

“Sejujurnya, saya sudah terima ini lebih sebulan lalu daripada orang yang tak dikenali.

 

“Konon juga polis tapi nak saya rahsiakan nombor telefon dia dari Rina, jadi, Rina sudah buat laporan polis mengenai perkara ini,” tulisnya menerusi Instagram.

Kata Chef Wan, sekiranya dakw4an itu benar, pastinya ia sudah diuar-uarkan oleh pihak media.

“Jika betul dah lama berita ini keluar dalam surat khabar, such rubbish…

“Dia tahu apa siapa yang buat ini dan akan mengambil tindakan,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, Chef Wan juga memberi amar4n kepada pihak terlibat untuk berhenti menghantar bahan-bahan fitn4h kepadanya.

“Hentikan menghantar semua bahan-bahan fitn4h kerana saya sudah sertakan laporan polis (dalam entri tersebut).

“Harap dapat menutup mulut dan menghentikan kebod0han menyebarkan berita palsv ini,” tulisnya.

Meninjau ruangan komen, rata-rata netizen turut berasa kesal dan menasihati Chef kesayangan ramai itu untuk bersabar.

Nikah di Siam Dh Lama Baru Britahu Bapanya, Kau Rasa Bgus ke Budi Bahasa Anak Jnis Begini – Chef Wan

Terdahulu PeIakon, pengacara dan juga anak kepada chef terkenal, Serina Redzuawan telah selamat bernkah hari ini bersama jejaka pilihan hati yang dikenali sebagai Aidid.

Prkara itu diumumkan Serina menerusi satu posting di Instagramnya, sebentar tadi.

Serina berkata, dia bersyukur kerana majlis berlangsung dengan lancar dan paling penting perkara wajib sudah pun diselesaikan.

” Bismillahirahmanirahim, sempena hari jumaat penuh keberkatan, dengan penuh kesyukuran ke hadrat Allah SWT, Serina nak umumkan I dah selamat mendirikan masjid bersama suami.

” Majlis nikah kami secara tertutup sahaja. Alhamdulillah diselesaikan yang wajib dahulu.

” Benar jodoh pertemuan, ajal maut itu rahsia Allah, kita yang lahir di bumi semuanya dah tertulis di Kitab Loh Mahfuz.

” Alhamdulillah dia lah yg terbaik yang Allah kirimkan buatku untuk menjadi imam serta khalifah dalam keluargaku,” katanya.

Tambahnya, dia juga berterima kasih ayahnya, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan kerana merestui perkahwinan mereka.

” Insya-Allah lepas raya kita buat kenduri doa selamat dan makan di restoran Papa ya.

” Terima kasih juga kepada keluarga serta sahabat yang tak putus beri Serina & Aidid semangat serta doa,” katanya.

Reaksi Chef Wan mengejutkan ramai

Sementara itu, menerusi semakan di Instagram Chef Wan, bapa Serina itu telah memuatnaik satu status yang mengejutkan ramai sambil berkongsi foto pernikahan Serina.

Menurut Chef Wan, beliau tidak tahu mengenai pernikahan anaknya itu sudah berlangsung dan hanya mengetahui perkara itu menerusi gambar yang dihantar adik perempuannya.

” My sister just sent me this photo. ‘Anak kau dah kawin kau tak tahu?’

” Dia umum kan lagi didalam IG. I was shocked. Last 2 week she insisted nak nikah juga sebelum puasa.

” She said ” Rina dah nikah di Siam pun Pa!

” My heart was striked by lightning ketika itu. Nak nikah rumah Papa untuk urusan nikah semula in Msia aja. Terus saya tak pun jawab apa yang dia cakap.

” Dulu pun dia maIukan saya dengan kisah Hani Mohsein dia tu.

” With this behind my back after all my adviced i am not surprise. Sebagai ayah, sudah pasti apa yang mereka berdua lakukan ini sangat mengecewakan”

” Saya tak melarang pun dia nikah. Pi nikah di Siam dah lama tu baru bagi tahu bapaknya, kamu rasa bagus budi bahasa anak jenis begini?
And now this?

” Rina….Rina suka hati kau orang lah. Kau orang pun dah tua masing-masing tahu dan bertanggung jawab dengan apa yg kau orang lakukan ini semua especially behind my back.

” As much as u have hurt me i will still swollow aja. Baik apa pun i wished u both a happy marriage.

” At this point i am sure any parent would share the same feeling that i am feeling now.

” Kita doa kan terbaik dan aminkan pernikahan mereka ini sudah lah.

Sekadar info, Serina sebelum ini pernah berkahwin dengan Gavin atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar.

Perkahwinan itu walaubagaimanapun tidak kekal lama apabila mereka bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017 selepas tujuh tahun mendirikan rumah tangga.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua anak, Tristan Tareef, dan Isabella Saffiya.

Terdahulu Cef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan akui masih lagi tr4uma dengan ins1den perkahwinan yang menimpa anak perempuannya, Serina.

Chef Wan mendedahkan perkara itu menerusi beberapa posting terbaharu di akaun Instagramnya selepas Serina meminta kebenaran untuk berkahwin lagi.

Menurut Chef Wan, Serina memaklumkan sudah bertemu dengan calon yang tepat dan mahu melangsungkan perkahwinan mereka sebelum hari raya.

“Dia kata “Papa saya dah bertemu dengan lelaki yang baik, kami sudah mengenali satu sama lain selama hampir setahun.

Sekiranya boleh, saya ingin menikah sebelum hari raya puasa. Boleh tak kami berdua bertemu dengan papa?

“Jadi dua hari lalu mereka datang. Secara neutralnya sebagai bakal bapa mentua saya ada banyak soalan terutamanya selapas peristiwa ter0k yang berlaku pada perkahwinan pertama anak saya di mana dia tidak mahu mendengar nasihat saya dan teruskan dengan perangai sombongnya.

“Jadi kali ini saya perlu lebih berhati-hati. Pengalaman lalu masih lagi menghantui saya.

Saya dah tahu dari hari pertama bekas menantu memang b4ngsat, itu sebab nak lepaskan Serina.

Malam nikah itu saya sebak kerana saya tahu jodohnya tidak akan bertahan lama,” kongsinya.

Namun selepas bertemu dengan bakal menantunya dia dapat merasakan lelaki itu seorang yang baik.

Bagaimanapun, Chef Wan menasihatkan supaya pasangan itu tidak terburu-buru untuk berkahwin memandangkan kedua-dunya pernah gagal dalam perkahwinan sebelum ini.

“Kamu berdua telah melalui pelbagai situasi untuk perkahwinan sebelum ini dan saya harap kamu berdua telah belajar melaluinya.

“Sabar lah dahulu jika nak kawin pun dan ambil masa untuk lebih mengenali antra satu sama lain.

Zaman kini anak muda nak kawin macam kacang putih. Lepas tu tak suka, bercerai macam tukar pakaian isteri itu.

“Yang menangung segala drama, malu adalah ibu bapa.

Duit kita dah lah habis kawin kan baik-baik tapi luncai akhirnya.

Itu sebab saya kurang bersetuju nak kawin sebelum raya!

“Jadi belajar bersabar kamu berdua dan ambil masa. Jangan ingat gatal nak kawin tapi tak fikir apa yang saya telah nasihat kan tadi. Kita semua ada kekurangan.

“Saya tak nak pisang berbuah duit kali terpaksa melalui peristiwa itu sekali lagi.

Saya penat nak berikan penjelasan macam lah saya ini manusia yang baik dan tak berguna. Itu sangat tidak adil.

“Allah sahaja tahu isi hati saya yang sebenarnya. Cukup lah sekali. Saya Cuma berharap perkara itu tidak berulang. Sebab itu saya minta mereka ambil masa.

“Melihat pada dia (calon menantu) saya boleh katakan dia seorang yang baik tetapi sekali lagi saya katakan, saya perlukan lebih masa untuk mengenalinya.

Jadi jangan terburu-buru untuk berkahwin Rina. Tolong dengar nasihat bapa awak kali ini,” coretnya.

Untuk info, Serina dan Gavin berkahwin pada 1 Januari 2010 namun bercer4i talak satu di Mahkamah Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017 selepas tujuh tahun mendirikan rumah tangga.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan Tristan Tareef, 11 dan Isabella Saffiya, 10.

Sumber: Gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber : gem pak / IG Chef Wan / layandulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *