Jenayah

Seharian Panggilan Tidak Berjawab, lsteri Terkejut Jumpa May4t Suami Dibunvh Dan Diikat.

TAMPIN : Peras.aan tidak sedap ha.ti se0rang isteri setelah panggilan kepada suaminya tidak berjawab lebih sehari membawa kepada pene.muan ma.yat suaminya dalam keadaan beri.kat di rumah sewa mereka di Kampung Chenaga, Repah, di sini, petang tadi.

Dalam keja.dian kira-kira jam 3 petang itu, ma.ngsa, Mohd. Mazlan Mahadi, 26, disahkan telah menin.ggaI dunia oleh pasukan param.edik yang tiba di l0kasi keja.dian.

Menurut rakan baik isteri ma.ngsa, Aina Kamaruzaman, 38, dia yang tinggal berhampiran berge.gas ke l0kasi keja.dian sebaik menerima panggilan dari rakan baiknya, Maztura Osman, 26, untuk segera datang ke rumah sewanya yang tidak dapat dibuka.

“Masa saya sampai, angg0ta b0mba telah membantu membuka pintu rumah yang masih dalam keadaan berkunci. Rakan baik saya tiada kunci rumah kerana kunci rumah dipegang suaminya. Dia dapat lihat keadaan suaminya itu dari luar rumah tingkap bilik utama mereka.

“Ikutkan, rakan baik saya sudah hampir seminggu berada di kampungnya di Pulau Gadong, Melaka kerana tidak si.hat dan mereka baharu sahaja menyambut hari Iahir anak mereka Sabtu lalu di sana. Suaminya pulang kembaIi ke rumah sewa mereka di Tampin ini,” katanya ketika dite.mui di Kampung Chenaga, Repah, di sini, tadi.

Aina berkata, pasangan suami isteri berkenaan yang turut bersama-sama dengannya membuat kerja amal ba.dan bukan kerajaan (NGO) bagi membantu tahfiz baru kira-kira setahun menyewa di l0kasi tersebut dan sepanjang pengetah.uannya arw4h tidak mempunyai mu.suh.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Tampin, Superinte.nden Anuwal Ab Wahab menyatakan sias.atan lanjut sedang dijalankan bahagian jen.ayah Ibu Pejabat P0Iis (lPD) Tampin dan F0rensik Ibu Pejabat K0ntinjen (IPK) Negeri Sembilan.

Menurutnya, berdasarkan sias.atan awal pihaknya mengesyaki terdapat un.sur jena.yah dalam kema.tian tersebut berdasarkan keadaan ma.yat yang dite.mui dalam keadaan teri.kat.

“Kita percaya sus.pek merupakan indi.vidu yang dikenali ma.ngsa berikutan tiada ke.san pe.cah masuk ke dalam rumah sewa berkenaan.

“Ke.s disia.sat di bawah Sek.syen 302 Kanun Kesek.saan dan ma.yat ma.ngsa di bawa ke H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) di Seremban bagi pr0ses be.dah sia.sat,” katanya.

Salam takz.iah buat Puan Maztura dan keluarga. Sem0ga ta.bah atas kehiIa.ngan suami tercinta. Moga r0hnya ditempatkn bersama para solihin. Al fatihah

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *