Viral

Sebak, Sarapan ‘Terakhir’ Dibeli 0leh Suami Sebelum M4ut Kemal4ngan.

TANAH MERAH – Se0rang warga emas sempat membelikan sarapan tera.khir untuk keluarganya sebelum meni.nggal dunia dalam kemal.angan membabitkan dua buah mot0sikal di Batu 3, Kampung Belimbing, di sini.

Sebelum keja.dian pada jam 9.45 pagi itu, man.gsa, Zakaria Seman, 77, dari Batu 2/5, Bukit Merah menghantar laksa yang dibeli untuk sarapan pagi isterinya yang meng.alami angin ah.mar.

Zakaria kemudiannya keluar semula untuk minum di kedai yang terletak 10 meter dari jalan utama.

Kemal.angan berlaku selepas warga emas berkenaan selesai bersarapan dan mahu pulang ke rumahnya.

Mot0sikalnya berlan.ggar dengan sebuah lagi mot0sikal yang datang dari arah Tanah Merah ke Pasir Mas.

Anak b0ngsu man.gsa, Nurbalaili Zakaria, 30, berkata, mereka sekeluarga mendapat tahu mengenai kejad.ian tersebut daripada orang ramai yang berada berhampiran kedai arw.ah bapanya bersarapan.

“Orang kampung menghubungi kakak saya memaklumkan keja.dian itu sebelum saya dan suami bergegas ke l0kasi kejad.ian dan mendapati arw.ah ayah terbujur di tengah jalan.

“Hanya ALLAH sahaja yang tahu luluhnya hati saya namun saya kuatkan jua untuk melihat kead.aan ayah. Ketika itu ayah sudah tiada,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Unit F0rensik H0spital Tanah Merah, di sini.

Katanya, arw.ah bapanya se0rang yang peramah dan sentiasa mementingkan keperluan anak-anaknya.

“Arw.ah tidak menunjukkan sebarang kelakuan an.eh dan sentiasa ceria. Setiap pagi memang menjadi rutinnya membeli sarapan pagi untuk kami kerana emak menghi.dap sak.it angin ah.mar dan tidak mampu berjalan,” katanya.

Nurbalaili berkata, mereka sekeluarga belum memaklumkan perkara itu kepada ibunya kerana tetapi berharap ibunya dapat menerima ketentuan ALLAH itu.

“InsyaALLAH, semoga semuanya sela.mat,” katanya.

Sementara itu, Ketua P0lis Tanah Merah Deputi Superintendan Zainuddin Mat Yusof ketika dihubungi mengesahkan kejad.ian tersebut dan may.at dibawa ke H0spital Tanah Merah untuk tindakan lanjut.

Sumber : cc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *