Semasa

Sebak, Guru Wanlta M4ut Dalam Kemal4ngan Tr4gis Kereta Terbak4r.

Setiu : Kegem.biraan sebuah keluarga besar meraikan sepasang pengantin baru bera.khir tr4gis apabila saIah daripada mereka menin.ggaI du.nia manakala dua lagi pa.rah dalam kema.Iangan di Jalan TeIaga Papan, di sini, pada 6 petang hari ini.

Ketua P0Iis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, ma.ngsa yang juga seorang guru, Nurul Salikin Abdul Aziz, 25, menin.ggaI du.nia ketika menerima raw.atan kecem.asan di H0spital Setiu.

Katanya, keja.dian diperc.ayai ber.laku apabila ma.ngsa yang mema.ndu kereta H0nda City bersama dua adiknya dalam perjalanan dari rumah mereka di ChaI0k Kedai menghaIa ke Pantai Penarik Rhu 10 untuk menga.mbil gambar bersama pengantin dan keluarga.

“Setibanya di tempat keja.dian, pema.ndu diperc.ayai ga.gaI menga.waI kereta sebelum terba.bas dan terIan.ggar tungguI p0kok di sebeIah kanan jalan menyeb.abkan kereta itu terba.kar.

“Ketiga-tiga ma.ngsa berjaya dikel.uarkan 0rang awam sebelum a.pi mere.bak dan mereka dihantar ke H0spital Setiu,” katanya ketika dihubungi, malam ini.

Afandi berkata, dua lagi penum.pang pa.rah adalah Siti Nur Ummi Nabihah Abdul Aziz, 19, serta Nur Qaseh Balqis, 10.

Beliau berkata, ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Sehubungan itu, orang ramai diingatkan supaya berha.ti-ha.ti ketika mema.ndu pada musim hujan dan ti.dak memandu dalam kead.aan menga.ntuk serta terlalu Ia.ju di jalan lurus.

Salam t4kziah buat keluarga Nurul Salikin Abdul Aziz. Moga arw4h ditempatkan dikalangan 0rang yg beriman dan s0leh. Al fatihah

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *