Semasa

Sebak, ‘Aj4l Dua Sahabat’ Ditemukan Lem4s Di Air Terjvn Batu Ber4ngkai.

SABAK BERNAM : “Semalam, Muhammad Amirul Hafidz ada menge.mas rumah dan perbuat.annya itu meni.mbulkan tanda tanya kerana sebelum ini dia hanya endah tak endah apabila saya minta tol0ng,” kata Siti Suzelawati Ma’asor, 38.

Siti Suzelawati adalah kakak sulung kepada Allahya.rham Muhammad Amirul Hafidz, 20, yang ditem.ukan le.mas di kawasan rekreasi Air Terjun Batu Berangkai, dekat perkampungan Orang Asli di Kampar, Perak hari ini.

Turut terk0rban adalah sahabatnya, Allahya.rham Muhammad Fikri Adam Azmi, 20.

Keja.dian berla.ku ketika kedua-dua ma.ngsa bersama dua lagi rakan mereka melakukan aktiviti berkelah di air terjun berkenaan sebelum kedua-duanya le.mas ketika mandi-manda.

Bercerita lanjut, Siti Suzelawati berkata, anak b0ngsu daripada lima beradik itu berkela.kuan pe.lik apabila bersungguh-sungguh menge.mas rumah ibu mereka (Normah Sharip, 59) se0lah-0lah ingin menerima ‘tetamu’.

“Tidak disa.ngka bukan sahaja tetamu hadir ke rumah, malah kami turut menyambut kepulangan jena.zah arw.ah buat kali tera.khir,” katanya sambil mena.han se.bak ketika ditemui di Jalan Pekan Parit Baru, Sungai Air Tawar, di sini, hari ini.

Dia berkata, Allahya.rham juga sempat meminta maaf kepada Normah sebelum bert0lak ke Perak.

“Ibu memak.lumkan arw.ah sempat memeluk dan menciumnya sambil mem0h0n maaf serta mem0h0n supaya segala d0sanya diampunkan.

“Walaupun se.dih dan sukar mempercayai arw.ah kembali ke pangkuan Ilahi, kami sekeluarga reda dan berd0a agar r0hnya ditempatkan di kalangan orang beriman,” katanya.

Siti Suzelawati berkata, Allahy.arham disifatkan se0rang yang mendengar kata dan mempunyai peribadi baik menyebabkan peme.rgiannya amat dirasai.

“Saya menerima berita pem.ergian arw.ah daripada adik perempuan pada jam 12.30 tengah hari ketika bersiap untuk mengajar di sebuah sek0lah rendah agama di Bagan Nakh0da Omar (BNO).

“Seluruh ji.wa saya terk.ejut dengan perkhabaran yang tidak disangka ini. Untuk itu, saya hanya berd0a supaya segala urusan dipermudahkan oleh Allah SWT,” katanya.

Katanya, jena.zah dijangka dikebu.mikan di Tanah Perkub.uran Islam Kampung Parit Baru Baroh sebaik selesai urusan be.dah sia.sat.

Sumber : bh0nIine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *